Változatos festmények az adventi készülődésre időzítve

2019.12.10. 17:00

Ludvig Dániel képei Szentendrén láthatók

A Kendlimajorban alkotó Ludvig ­Dániel festőművész a tavaszi ­budapesti kiállítása után Szentendrére, „a festők városába” teljesen új anyaggal érkezett.

Benedek Bálint

Ludvig Dániel az egyik alkotása előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Halász Gyula

A most kiállított képek döntő része egyébként a nyár végén, ősszel készült.

Ludvig Dániel az egyik alkotása előtt
Fotó: Halász Gyula / Zalai Hírlap

A dél-zalai, illetve nagykanizsai indulású alkotó igyekezett úgy összeválogatni a most közzétett kollekciót, hogy a tél derekán is kellemes hangulatot teremtsenek egy kultúrkocsma otthonos miliőjében. Enteriőrökkel, nyári kerti idill, illetve strandhangulattal, valamint vörös-fekete-arany kombinációkkal próbált meleg, hívogató hangulatot teremteni Szentendre romantikus főterén az adventi időszakban látható tárlatán.

A művész 1999-ben végzett reklámgrafikusként Pécsett. Festészettel és szobrászattal gyermekkora óta foglalkozik. Festészete az ősidőkből eredő emberi érzéseket, ösztönöket, a természet törvényeinek örökkévalóságát szeretné kifejezni. Vonzza az ember előtti időkből és az emberi civilizáció korai időszakából származó formavilág. 1994 óta résztvevője a nemzetközi művésztelepeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában