Díszművelődés ötödször

2019.10.27. 09:00

Kreatív összművészeti est Zalaegerszegen

Első alkalommal az egykori zalaegerszegi bőrdíszmű Zrínyi úti épületében rendeztek kreatív összművészeti estet zalai fiatalok, így a program a Díszművelődés nevet kapta.

Magyar Hajnalka

Hajdu Eszter és Nagy Csaba, előbbi akril festményei előtt a programon

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Szombaton immár ötödször gyűltek össze, most a Terra Incognitában, hogy hangulatos estet gyúrjanak a zene, a képzőművészet és a próza elegyéből. A két fő szervező, Nagy Csaba zenész és Hajdu Eszter rekreációszervezés szakos hallgató elmondta, kezdetben csak saját örömükre szervezték a Díszművelődést, időközben azonban lendületet kapott az ügy, s évről évre egyre több fellépő csatlakozott. A cél, hogy üde színfolttal gazdagítsák Zalaegerszeg kulturális életét.

Hajdu Eszter és Nagy Csaba, előbbi akril festményei előtt a programon
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A vizualitást fotók, grafikák és festmények képviselték, a zenei paletta a hip-hoptól a barokk gitármuzsikáig húzott ívet, de felolvasóest is gazdagította a kínálatot griffes bábszínészek jóvoltából. A zenekarok sorában fellépett az Ismeretlen hívás, a Duo Chiaro (Podhorszky Gábor gitárművész és Toldi Orsolya énekes), lemezbemutató koncertet tartott a Praha, zárásként pedig Kustán Ádám szólaltatott meg barátaival blues-rock dallamokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában