Gazdag programok várnak

2019.09.24. 07:00

Véradás, borkóstolás, kiállítás és lámpás felvonulás is lesz Csácsbozsokon

A településrészi önkormányzat, a csácsbozsoki művelődési ház, a Gábriel József fiókkönyvtár, az Izsák általános iskola, a Szivárvány téri tagóvoda és az Évgyűrűk Nyugdíjasklub számos rendezvényre várja a városrész, illetve Zalaegerszeg lakosságát.

Győrffy István

Az idei, VIII. csácsi-hegyi borút a kápolnakertben, a közösségi rendezvényháznál lesz, amely már több idei sikeres program színhelye volt. Legutóbb (képünkön) a csácsi-hegyi dalos találkozót rendezték itt a nyáron

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Győrffy István

Szeptember 25-én kezdődik a sport- és egészséghét az iskolában, melynek érdekessége, hogy az iskola diákjai között véradó toborzó versenyt hirdettek, s a legtöbb véradót behozó osztály nyeri a vándorserleget, amit egy évig birtokolhat, s közös mozilátogatáson is részt vehetnek. A véradóknak teaházzal kedveskednek, de lesznek lakossági szűrővizsgálatok is ezen a délutánon, többek között látás- és hallásvizsgálat, illetve lehetőség lesz vérnyomás-, koleszterin- és vércukormérésre is.

Szeptember 26-án a Dienes Festőkör tagjainak, Czakó Lászlónénak és Komlósi Tímeának nyílik kiállítása az Izsák-iskola Dús László Galériájában. A festményeket Dienes Gyula, a Zrínyi Gimnázium művésztanára ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Az idei, VIII. csácsi-hegyi borút a kápolnakertben, a közösségi rendezvényháznál lesz, amely már több idei sikeres program színhelye volt. Legutóbb (képünkön) a csácsi-hegyi dalos találkozót rendezték itt a nyáron Fotó: Győrffy István / Zalai Hírlap / Archív

Az immár VIII. csácsi-hegyi borutat szeptember 28-án, szombaton délután tartják meg, az idén népszerűvé vált, „Nóta szól a város felett” programmal egybekötve. Ezúttal nem lesz pincelátogatás, a gazdák maguk kínálhatják boraikat a kápolnakertben. Ételről pedig batyus jelleggel mindenki a maga igényei szerint gondoskodhat. A rendezők várnak minden nóta- és borkedvelőt borkóstolóra, közös, vidám ünneplésre.

Tök jó programot hirdetnek mindenkinek október 10-én, csütörtökön délután az Izsák-iskola aulájába, ahol kézműves-foglalkozás keretében tökfaragásra, töklámpáskészítésre, közös lámpagyújtásra várják az érdeklődőket. A tököket a helyszínen lehet megvásárolni, de ehhez az is kell, hogy a részvételt előre jelezzék a program iránt érdeklődők.

Az Idősek Napja alkalmából rendezendő ünnepséget október 18-án, pénteken, 17 órától tartják az Izsák-iskola tornacsarnokában, ahová szeretettel várják a településrész nyugdíjasait.

A novemberi események 4-én, hétfőn, a Gábriel József Fiókkönyvtár szervezésében, Mit főztek, mit főznek ma az Őrségben? című programmal kezdődnek, amikor is Gaál Zsuzsanna Az őrségi konyha kincsei című könyvének bemutatójára és ételkóstolójára kerül sor az iskola multifunkciós termében.

Hagyományteremtő szándékkal Márton-napi lámpás felvonulás lesz november 11-én, hétfőn a Szivárvány téri tag­óvoda szervezésében, melyre nem csak a településrész lakóit várják. Jó idő esetén az Izsák-iskola elől induló lámpás menet mondókázva, dalolva vonul végig a településrész utcáin, majd visszaérkezve az iskolához teával, libazsíros kenyérrel várják őket. Az érdeklődőktől azt kérik, hogy saját lámpásokkal érkezzenek a rendezvényre.

Az őszi programok sorában november 18 és 20 között délutánonként iskolai mesemondóversenyeket is rendeznek a könyvtárban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!