Egy fesztiválon Al Di Meolával

2018.06.10. 15:30

Az Örvényeshegyi Piknik jól mutat a Vagabond Trió portfólióján

Hatalmas élmény volt az I. Örvényeshegyi Pikniken játszani, s nagyon jól mutat a zenekar portfólióján, hogy egy olyan világhírű gitárossal léphettünk fel azonos fesztiválon, mint Al Di Meola.

Gyuricza Ferenc

A 2015 őszén alakult, utcai jazzt és szalonpopzenét játszó Vagabond Trió. Balról Tóth Gábor, Udvary Dávid és Fegyverneky Levente Fotó: archív

Fegyverneky Levente, a saját meghatározásuk szerint utcai jazzt, illetve szalonpopzenét játszó Vagabond Trió vezetője mondta el ezt lapunknak. A 2015 szeptembere óta működő hévízi formáció volt az egyedüli zalai közreműködője a napokban lezajlott nevezetes zenei eseménynek.

- Ezért is kerestük a lehetőségét annak, hogy az I. Örvényeshegyi Pikniken felléphessünk – mondta a zenész. – Azt gondoltuk, ha már egy olyan közismert s közönségcsalogató világsztár látogat el Zala megyébe, mint amilyen Al Di Meola, akkor lehetőség szerint legalább egy helyi zenekar is képviseltesse magát a rendezvényen.

A 2015 őszén alakult, utcai jazzt és szalonpopzenét játszó Vagabond Trió. Balról Tóth Gábor, Udvary Dávid és Fegyverneky Levente Fotó: archív

Ők zárták a fesztivál nyitónapját

A Vagabond Trió az I. Örvényeshegyi Piknik nyitó napjának záró fellépője volt, vagyis az Al Di Meola után fellépő Pély Barna koncertjét követően, éjjel fél 12-kor kezdhették meg a nap zárását adó műsorukat. A zenekar emiatt úgy döntött, hogy nem a színpadon lépnek fel, hanem leköltöznek a vendéglátó rész mellé, ahol mintegy 200-250 fős közönség gyűlt össze.

- A Vagabond Trió amúgy is borvacsorákhoz illő szolid bárzenét játszik, vagyis számunkra talán nem derogáló ilyen körülmények között zenélni – folytatta Levente. – A közönség fogadtatása bebizonyította, hogy jól döntöttünk, hiszen rengeteg tapsot, dicséretet, elismerő véleményeket kaptunk. Rendkívül hálás közönségünk volt, szinte együtt éltek a zenével, így mi is nagyon jól éreztük magunkat.

Az I. Örvényeshegyi Pikniken a Vagabond Trió speciális programmal lépett fel, hiszen az alapzenekar több dalban is kiegészült a szaxofonos Szita Gáborral. Ezáltal még tovább színesítették a programjukat.

Fegyverneky Levente azt is elmondta, fantasztikus érzés volt Al Di Meolát a színpadon látni. Olyan technikai felkészültség és egyben olyan zenei tudás van a teljesítménye mögött, ami miatt valóban a legnagyobb kortárs zenészek közé tartozik. Emellett emberi nagyságáról is meggyőződhettek, a gitáros ugyanis fellépését megelőzően az emberek között sétálgatott, kóstolgatta a borokat, majd a koncertje után szívesen dedikálta a lemezeit.

A zenekar vezetőjének szólóprojektje

Fegyverneky Levente arról is beszámolt, hogy a napokban jelent meg saját nevét viselő szólóprodukciójának bemutatkozó dala.

- Amióta zenészként, énekesként működöm, mindig is több projektben dolgoztam – magyarázta. – Ez van most is, hiszen a Vagabond Trió mellett ott a Rocket Rollers, amivel rockabillyt játszunk, ám olyan zenekarom most nincs, amivel saját dalokat készítenék. A szólóprojekttel ennek a hiányán akartam enyhíteni, teljesen más dolog ugyanis a mások által írt zenét játszani, mint alkotni. Eme projektben végre kompromisszumok nélkül írhatok dalokat.

Levente elmondta, bár régóta dolgozik már a szólóprojektjén, de az első három dalt most teszi közzé. Egy 33 című digitális kislemezt állított össze, amelynek első dalát június 3-án jelentette meg digitális formátumban.

- A címnek és a dátumnak is fontos jelentése van – magyarázta. – Június 4-én töltöttem be a 34. életévemet, ez a kislemez tehát az eddigi 33 évem során megélt történeteket és megszerzett tapasztalatokat dolgozza fel, méghozzá angol nyelven. Ami a zenét illeti, az a trip-hop műfajához áll a legközelebb, hiszen én azt kedvelem a legjobban, az jön belőlem, ha csupán a magam szórakoztatására leülök a számítógép mellé zenét szerezni.

Levente elmondta: a 33 című kislemez dalai is elektronikus úton születtek, de két dalban a Vagabond Trióban és a Rocket Rollersben is játszó zenésztársa, Tóth Gábor gitározik is, így azokban élő hangszer is hallható. A távlati terve amúgy is az, hogy a szólóprojektjét is színpadra vigye valamikor – amikor legalább egyórányi zene összegyűlt -, ehhez szintén szükségesek lesznek élő hangszeres zenésztársak, basszusgitáros és ütőhangszeres mindenképpen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában