A környezetvédelem fontossága

2024.04.29. 10:32

Fenntarthatósági vetélkedő az Inkey-iskolában

Nagykanizsán, a palini városrész Inkey-iskolájában az előző évek sikerén felbuzdulva tartották meg az Inkey fenntarthatósági vetélkedőt.

Benedek Bálint

A gyerekek kiválóan oldották meg a feladatokat

Fotó: Lőrincz János

A versenyt minden évben a fenntarthatósági témahét idején tartják, annak kiemelt témáit érintve. Az idei tanévben a levegő élővilága, a körforgásos gazdálkodás, a szabadidő és a hulladék – tudatos fogyasztás témában mérhették össze a diákok tudásukat, valamint az ügyességüket. 

Az íjászkodás népszerűnek bizonyult
Fotó: Lőrincz János

Az eseményen a vendéglátó intézmény mellett Nagyrécse, Zalaszentbalázs, Borsfa, a Hevesi- és a Kőrösi-iskola 5 fős csapatai versenyeztek egymással.

Az aulában tartott megnyitón sorakoztak fel a csapatok
Fotó: Lőrincz János

A gyerekeknek dr. Péter Erzsébet, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának egyetemi docense tartott előadást „Hogy több maradjon a kasszában” címmel. Az előadó „Tudatos gondolkodás az egyéni szinttől a körforgásos kereskedelemig” témában tájékoztatta a gyerekeket, majd kvíz formájában adtak számot a tanulók a szerzett tudásukból. A program az Inkey parkban folytatódott, ahol ügyességi, tájékozottsági feladatokban mérettették meg magukat a csapatok. Íjászkodással zárult a program. Az első helyet, a vádorkupát és az ezzel járó platánfát a Kőrösi-iskola együttese érdemelte ki.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában