Önkormányzati ülés

2024.02.19. 12:21

A stégek létesítésének új szabályai Zalalövőn

Az elmúlt héten megtartott ülésén módosította a Borostyán-tavi stégek létesítésének feltételeiről szóló helyi rendeletét Zalalövő önkormányzata. A szabályozás pontosításával a jogszabályi háttér egyértelműbbé válik a jövőben.

Gyuricza Ferenc

Már kiépült stégek a Borostyán-tó keleti partvonalán, a strandtól északra található részen

Fotó: Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester elmondta: a módosításra azért volt szükség, mert egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a Borostyán-tó és környéke iránt, amit a város önkormányzata kiemelt jelentőségű turisztikai területnek tekint. Úgy fogalmazott: az északnyugat-zalai kisváros egyik lehetséges kitörési pontja az idegenforgalom, amely leginkább a Borostyán-tóhoz köthető. Ezért a fejlesztések és beruházások mellett a jogszabályi háttér pontosításával is törekedni kell arra, hogy a terület meg tudja tartani a vonzerejét.

A rendeletmódosítás egyik lényegi pontja szerint a jövőben stég létrehozása csak a Borostyán-tó nyugati partvonalán, illetve a keleti partvonal azon szakaszán történhet, amely a kijelölt strandtól északra található. Amennyiben a létesítendő stég bejárója nem önkormányzati területről indul, s az természetvédelmi területet is érint, annak kialakítása csak az illetékes szakhatóságok hozzájáruló nyilatkozatával történhet. A stégek használata esetén pedig fokozottan ügyelni kell arra, hogy az ott tartózkodó személyek a Borostyán-tóhoz akár pihenés, akár fürdés céljából kilátogató vendégeket semmilyen módon ne zavarják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában