Az új cseh nagykövet Hévízen

2023.12.23. 17:00

A kapcsolatok s a turisztikai együttműködés erősítéséről tárgyaltak

Hévízre látogatott a minap Eva Dvořákova cseh nagykövet, aki augusztusban érkezett Magyarországra. A diplomata a vidéki települések közül elsőként Hévízt kereste fel.

Péter B. Árpád

Eva Dvořákova és Papp Gábor (a kép jobb oldalán, szemben) főként a turisztikai kapcsolatok erősítésének lehetőségeiről tárgyalt

Fotó: ZH

Papp Gábor polgármester emlékeztetett, a fürdőváros régóta jó kapcsolatot ápol a cseh diplomatákkal. A megbeszélésen ezúttal a turizmus, a légi járatok lehetősége, a testvérvárosi kapcsolatok, illetve a határokon átnyúló pályázati lehetőségek kerültek szóba.

Eva Dvořákova jelezte: közismert, hogy Hévízre egyre több cseh vendég érkezik, így a nagykövet több területen is partnerséget ajánlott fel a város számára.

Nagyon jól érzem magam Hévízen, ugyanúgy, mint Magyarországon, hiszen ez egy nagyon barátságos nemzet – fogalmazott a nagykövet. – Sok cseh turista érkezik ebbe a városba, s megbeszéléseinken annak lehetőségét is megvizsgáltuk, hogy még többen felfedezhessék Hévíz és a térség értékeit. Emellett kiemelt téma volt, hogy a cseh kereskedelmi ágazat milyen fejlesztésekben tudna segíteni a magyaroknak.

Papp Gábor úgy fogalmazott: szóba került még cseh cégek esetleges ide érkezése, éppen ezért a delegáció felkereste a Hévíz-Balaton Airportot is, emellett vizsgálták légi járatok, illetve charterek indításának lehetőségét is.

Eva Dvořákova és Papp Gábor megállapodott abban, hogy a régi jó kapcsolatot folytatni szeretnék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában