Mik az előnyei és a hátrányai?

2023.10.01. 09:25

Mennyi pénzből tudunk felépíteni egy könnyűszerkezetes házat?

A skandináv területeken már több évtizede nagy népszerűségnek örvendenek a könnyűszerkezetes, előregyártott elemekből álló építmények. A szolnoki Nánási Sándor okleveles építésszel annak járt utána szoljon.hu, vajon jó alternatíva lehet-e ma Magyarországon az ilyen építmény. Az szakértő szerint az elmúlt három évben egyre magasabb a könnyűszerkezetes házak iránti érdeklődés a Jászkunságban is.

Zaol.hu

 Az utóbbi években egyre felkapottabbá váltak a könnyűszerkezetes otthonok – kezdte Nánási Sándor építész. – Ezeknek a legfőbb oka az, hogy gazdaságosabbak a hagyományos építésű otthonoknál. – Tapasztalataim alapján az elmúlt három esztendőben rendkívül kelendő a hagyományos fa, vagy rétegragasztott fa szerkezetű, a vékonyfalú „C-U” profilú acélszerkezetes, és a HÉT táblás, az az Hőszigetelt Építési Táblás rendszerű épületek. Az energiaárak emelkedését követően a HÉT táblás rendszer bizonyult a legnépszerűbbnek, hiszen ez a köztes hőszigetelése miatt kedvezőbb. A tévhit elkerülése végett érdemes tisztázni, hogy a könnyűszerkezetes házak is engedélyhez kötöttek, hiszen emberi tartózkodásra szolgáló lakóépületek, mely ma már nem építési engedélyezési eljárást, hanem egyszerű bejelentési eljárást igényel.

A teljes cikkért látogasson el a szoljon.hu-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában