Több elismerést átadtak

2023.10.02. 14:57

Megnyitották az idősek hónapját Zalaegerszegen

A legjobb az lenne, ha az év minden napjára jutna program az időseknek, hogy érezzék a törődést. Ezt Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg az idősek hónapja zalaegerszegi nyitórendezvényén, amelyet a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartottak hétfőn délelőtt.

Arany Gábor

Balaicz Zoltán, Szabó Gyula, Vigh László, Csárdi Tamás, dr. Kocsis Gyula, Vidovicsné Bene Erzsébet, Kozma Gábor az idősek hónapja zalaegerszegi nyitórendezvényén.

Fotó: Pezzetta Umberto

Mint felidézte, a város önkormányzat az elsők között csatlakozott az október 1-je, az idősek világnapjához kapcsolódó program megszervezéséhez. Az évek előrehaladtával aztán sokasodni kezdtek a rendezvények, és lett belőle előbb idősek hete, majd hónapja, ami az idén már hat hétig tart.

Ez a nap rávilágít arra, hogy milyen fontosak azok az emberek, akik évtizedekig dolgoztak a gyermekekért, unokákért, dédunokákért, s amit nem lehet eléggé megköszönni, fogalmazott.

A hétfői programot szervező Életet az Évekért zalai szervezet elnöke, dr. Kocsis Gyula érdeklődésünkre arról beszélt, hogy félszáznál több nyugdíjas-egyesület képviselőit invitálták a megnyitóra. Ez alkalomból több elismerést is átadnak, ezek sorából kiemelkedik az Idősbarát Polgármester díj. Ezzel azon településvezetőket tisztelik meg, akik hivatali munkájukon túl segítik az időseket. A díjat évente egy személynek ítélik oda, és első alkalommal 2018-ban nyújtották át, mégpedig Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármesternek. A koronavírus-járvány idején kifejtett erőfeszítésekre tekintettel rendhagyó módon idén három településvezető tevékenységét ismerték el az Idősbarát Polgármester címet tanúsító éremmel és diplomával. 

Elsőként a bázakerettyei polgármester, Csatlós Csilla méltatását ismertette Vidovicsné Bene Erzsébet, az Életet az Éveknek zalai  szervezetének alelnöke. A díjat Csatlós Csilla hivatali elfoglaltsága miatt Szabó Gyula alpolgármester vette át.  

Ezenkívül a Zalakomárt irányító Csárdi Tamás, valamint Kozma Gábor, a kisgörbői faluvezető kapta meg az Idősbarát Polgármester díjat.

A Cserszegtomaji Tátika Népdalkör örökzöld slágerekből összeállított műsorával megnyitott ünnepségen Vigh László országgyűlési képviselő is mondott köszöntőt. Mint fogalmazott, ha valaki visszatekint arra, mit végzett az életében, büszke lehet a munkájára, amivel értékeket teremtett, utakat, járdákat, épületeket hozott létre, de igazából egyetlen fontos dolog van, ami utánunk marad, a  gyermekeinek, az unokáink. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában