Megőriznék a mostani stabilitást

2023.10.27. 19:30

Hévíz a korábbi költségvetésének 40 százalékából gazdálkodik

Módosította a fürdőváros idei költségvetését legutóbbi ülésén a hévízi testület. Ezt átvezetések, illetve törvényi változások tették szükségessé.

Péter B. Árpád

A hévízi testület elindítja a gyógyhelyvédjegy elnyeréséhez szükséges eljárást

Fotó: A szerző

A napirend kapcsán Papp Gábor polgármester hangsúlyozta: Hévíz költségvetése továbbra is stabil, köszönhetően a korábbi átszervezési és takarékoskodási intézkedéseknek. Kiemelte: az energiaköltségek visszaszorítása érdekében is megtették a szükséges lépéseket.

– Ugyanakkor látni kell, hogy a város a korábbi költségvetésének 40 százalékából tud gazdálkodni, az állami támogatások korántsem fedezik a kiadásokat, és az energiaárak növekedése is nehezíti a helyzetet. Mindezek ellenére minimum a mostani stabilitást szeretné megőrizni a helyhatóság – fűzte hozzá Papp Gábor.

Változtattak a képviselők a szociális célú tüzelőanyag-támogatás szabályairól szóló önkormányzati rendeleten is, igazodva a törvénymódosításhoz. E szerint ez a juttatás mindazoknak adható, akiknek a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az úgynevezett szociális vetítési alap összegének 400, egyedülállók esetében pedig az 500 százalékát. Az igényléseket december 15-ig lehet beadni a helyhatósághoz.

Tárgyalta és elfogadta a testület a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény alapdokumentumait, valamint a Brunszvik-óvoda, az Illyés-iskola és a Bibó-gimnázium elmúlt tanévről szóló szakmai beszámolóját is.

Szó volt még az Aquamarin Szállodaipari Kft. és az önkormányzat közötti üzletrész adásvételi szerződéséről, illetve arról, hogy a szállodát megvásárló cég megszegte kötelezettségét, mivel a ház nem üzemel. Egyúttal arról is döntöttek a képviselők, hogy emiatt 50 milliós kötbérrel sújtják a vállalkozást, a város elküldi az erről szóló ügyvédi felszólítást, ha pedig nem járnak eredménnyel, akkor pert kezdeményeznek.

A hévízi testület határozott arról is, hogy a város elindítja a „Magyarország kincsei – gyógyhelyvédjegy” minősítés elnyeréséhez szükséges eljárást. Ez egyrészt a látogatók számára jelent garanciát a minőségi élménykínálatra, másrészt szakmai iránytűként is szolgálhat a különböző turisztikai attrakciók üzemeltetőinek, hangzott el az ülésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában