A német nagykövet járt Hévízen

2023.09.27. 18:00

Fókuszban a turisztikai és a testvérvárosi kapcsolatok

Julia Gross-t, Németország magyarországi nagykövetét fogadta Papp Gábor, Hévíz polgármestere a városházán.

Péter B. Árpád

Julia Gross a turisztikai együttműködés további lehetőségeiről is egyeztetett Papp Gáborral

Fotó: ZH

Julia Gross előbb meglátogatta a hévízi németajkú evangélikus gyülekezetet, majd Papp Gáborral folytatott megbeszélést, amelyen szó esett például a fürdővárosban élő németek helyzetéről, valamint a turisztikai együttműködés lehetőségeiről. A városvezető és a diplomata egyetértett abban, hogy fejleszteni kell a testvérvárosi kapcsolatokat és az idegenforgalmi aktivitást.

A nagykövet támogatta, hogy a jövőben ismét menetrendszerű légijáratok induljanak a Hévíz-Balaton Airportra egyes németországi régiókból, s úgy fogalmazott: reméli, még jobban elmélyülnek majd a turisztikai kapcsolatok, s egyre több vendég érkezik a fürdővárosba a német nyelvterületekről.

A városvezető és a diplomata egyetértett abban, hogy fejleszteni kell a testvérvárosi kapcsolatokat és az idegenforgalmi aktivitást Fotó: ZH

Julia Gross azt is elmondta, először jár ugyan Hévízen, de a most tapasztaltak alapján – ha elfoglaltságai engedik – szívesen ellátogat majd ide magánemberként is.

Papp Gábor polgármester kiemelte, a fürdőváros számára továbbra is a német nyelvterületek jelentik a legerősebb küldőpiacot, ezért is fontos, hogy a nagykövet ellátogatott a településre. Hévíz első embere is úgy vélekedett, szükség van a kapcsolatok ápolására, erősítésére és az együttműködésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában