A településrész egyik legnagyobb infrastrukturális beruházását adták át

2023.09.27. 16:54

Elkészült Zalaegerszegen a Toposháza utca

A Kovács Károly városépítő program keretében bruttó 249 millió forintból megújult a Toposháza utca, aminek szerda délután tartották az átadóját. A kivitelezési munkákat a Szabadics Zrt. és Horváth-Ép Kft. konzorciuma végezte június és augusztus között.

Mozsár Eszter

Vigh László, Szilasi Gábor és Balaicz Zoltán a felújított Toposháza utca átadóján Zalaegerszegen.

Fotó: Pezzetta Umberto

Az eseményen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és Szilasi Gábor településrészi önkormányzati képviselő. Mint elhangzott, a bazitai városrész legnagyobb infrastrukturális fejlesztése során a rendkívül kátyús és egyenetlen útszakaszt a Bazitai út elágazótól a korábban felújított szakasz határáig, összesen 1281 méteren aszfaltozták le. A felújított út szélessége az első 1000 méteren 4-4,5 méter, ami fokozatosan csökken 3,5 méterre. Az érintett útszakaszon a kapubejárókat a megemelkedett pályaszinthez igazították.

A csapadékvíz elvezetése érdekében elbontották a rossz állapotban lévő beton folyókákat és modernizálták, illetve kitisztították és profilozták a meglévő nyílt vízelvező árkokat. Ősszel az útszakasz alsó részén a meredekség és a kimosódások elkerülése érdekében 190 méter hosszon beburkolják a nyílt árkot.

Szilasi Gábor elmondta, négy éve tervezték a beruházást a Toposháza utcában, ahol jelenleg kétszázan élnek. A korábbi fejlesztésekkel kapcsolatosan arról tájékoztatott, hogy 2019-ben már megújították az utca alsó szakaszát, ezen kívül megszépült a bazitai templom, a mellette lévő kereszt, a templom előtti járdaszakasz, új játszóteret avattak, kettő buszmegállót újítottak meg, s focipályát kapott az óvoda. Az intézmény ebben a hónapban gazdagodik új játszóeszközzel, valamint remélik, hogy uniós forrásból az épületet is renoválni tudják a közeljövőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában