Az átállásban szeretne segíteni a kamara

2023.09.29. 19:00

Az új panasztörvényről hallhattak előadást Zalaegerszegen

A július 25-én hatályba lépett új panasztörvény bevezetéséhez kapcsolódó vállalkozói kötelezettségekről hallhattak előadást az érdeklődők csütörtökön délután Zalaegerszegen, a Kamarák Házában. A szakmai találkozón a visszaélés-bejelentő rendszert is bemutatták.

Mozsár Eszter

Dr. Szabó Péter, adatvédelmi szakjogász, valamint dr. Szalár Edina rendszerszervezési osztályvezető tartott előadást a Kamarák Házában.

Fotó: Pezzetta Umberto

Komoly feladatokat hárít a munkáltatókra a panasztörvény, ezért a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmai találkozón segítette a zökkenőmentes átállást. Mint köztudott, a rendelkezés a magán- és közszférában tevékenykedő vállalkozások, illetve állami és közszolgálati szervek számára visszaélés-bejelentési rendszer kialakítását, működtetését írja elő. Ebben a jogellenesnek vélt tevékenységeket és kifogásolható magatartásokat lehet bejelenteni.

Az új panasztörvény a 250 fő feletti foglalkoztatottal rendelkező vállalkozásokat érinti. Az 50 és 249 fő közötti alkalmazotti létszámú vállalkozásoknál 2023. december 17-ig kell kiépíteni a rendszert, ám jó tudni, hogy 2025. január 1. napjától a szabályozás kiterjed a legalább 50 főt foglalkoztató önkormányzati szervekre, valamint a 10 000 főt meghaladó települések önkormányzataira is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában