52 diák vesz részt

2023.08.21. 14:00

Vonós növendékek a kanizsai Erzsébet-táborban

Hétfőn kezdődött és pénteken koncerttel zárul az Erzsébet-tábor a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI-ban. A napközis elfoglaltságra 52, a vonós szekcióban tanuló diák jelentkezett.

Benedek Bálint

A zeneiskola hangversenyterme szinte megtelt, ahogy az 52 fiatal leült. Sok érdekes élmény várja őket még a héten

Fotó: Szakony Attila

Az intézmény igazgatója, Baráth Adrien elmondta: a napközis táborban a gyerekek az Erzsébet Alapítvány jóvoltából térítésmentesen tanulhatnak és közösségkovácsoló programon vehetnek részt.

- A gyerekek egyébként is szívesen jönnek a zeneiskolába tanulni a kedvenc hangszerükön, most pedig együtt lehetnek, ami újabb élményeket ad nekik néhány héttel a tanévnyitó előtt - fogalmazott. - Nagy öröm, hogy ennyi fiatal döntött úgy, hogy a vonós hangszert választja, s ebben a szekcióban igyekszik elmélyíteni a tudását. Nem titkolt célunk, hogy szeretnénk újraépíteni ezt a szakmai csoportosulást, a kamarazenélést, melyhez az ifjú generáció beépítése elengedhetetlen. Szintén lényeges, hogy megismerjék egymást a gyerekek, hiszen erre az egyéni oktatás keretében nincs sok lehetőségük. Mi, felnőttek már tudjuk: a zene összeköt, s talán a jövőben egy új együttes létrehozásán is gondolkodhatnak.

A tábor szakmai vezetője, Scheiber Krisztina a zeneiskola népzenetanára ugyancsak boldog attól, hogy a növendékek megtöltötték a koncerttermet.

- Az Erzsébet-tábor kitűnő kereteket és lehetőségeket biztosít ahhoz, hogy a fiatalokkal a muzsikán keresztül az összetartozás érzését is erősíthessük - mondta. - A héten délelőttönként jórészt a hangszerekkel foglalkozunk, sokat tanulunk, szólampróbákat tartunk, így péntekre összeáll egy közös produkció, amit a szülők is meghallgathatnak. Ez kívül tartunk többek között táncházat, vetélkedőket, majd a somogyi Kaszóra kirándul a csapatunk, ezt kézműves foglalkozás követi. Várhatóan remek, impulzív hetet tölthetünk együtt, melyből mi, pedagógusok és persze a gyerekek is sokat tanulhatnak. Hasznos és legfőképp tartalmas programok várnak ránk.

A gyerekek is nyitottan közelítenek az új élmények felé. Nagy Dóra Alíz imádja a muzsikát, elmondta: boldoggá teszi a zene, s annak is örült, hogy végre láthatta a társait, barátnőit. Sok olyan filmet nézett, ahol hegedűn játszottak a főszereplők. Kipróbálta, s mára a szívéhez nőtt a hangszer, reméli, hogy zenekarban is játszhat egyszer. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában