Fókuszban az irgalmasság

2023.08.29. 15:30

Megjelent az Ünnepi Harangszó

Újabb lapszámmal jelentkezett a Mária Magdolna Egyházközség kiadványa, az Ünnepi Harangszó. Az összeállításban egyebek mellett visszatekintenek az elmúlt időszak történéseire, illetve előrevetítik a következő időszak eseményeit.

Szakál Eszter

A Mária Magdolna-plébániatemplom

Fotó: Szakál Eszter

– A mostani tartalom nagyrészt az irgalomról és az irgalmasságról szól. Az irgalom nemcsak a megbocsátást jelenti, hanem mindazt, ami az emberi szívből fakad – mondta Stróber László, a Mária Magdolna-plébánia apátplébánosa. 
Rámutatott, az együttérzés, a segítőkészség, a megbocsátás mind rész ennek, s az emberi, valamint az isteni szeretetből ered. Felhívta a figyelmet, ezt nekünk tovább kell adni, ahogy az Isten irgalmas hozzánk, úgy nekünk is irgalmazni kell. László atya szerint ez nagyon fontos a mai világban, amikor azt látják, hogy az emberek egy kissé magukba zárkóztak a Covid után. A megnyílás még nem jött el, ám az egyház a rászorulók felé fordulással, és a tanításaival igyekszik segíteni ezen. Kiemelte, hogy az újságban szólnak az egyházmegye hitoktatóinak lelkigyakorlatáról is, ahol Péter apostol élete került előtérbe, az elmélkedést Óra Krisztián atya tartotta.

 

Az Ünnepi Harangszó másik egységében a szeptember 8-ai és 9-ei Mária Kongresszusról dr. Varga Péter és dr. Sipos János nyilatkozik. Részletezik az esemény programjait, felsorolják az előadókat, helyszíneket, időpontokat, amikor elmélkedéseket lehet hallgatni. A hívők által kedvelt újság egyébként idén már a 30. évfolyamához érkezett, az olvasók kéthavonta vehetik kézbe. Nyomtatott változata elérhető a zalaegerszegi nagytemplomban, de az interneten, a www.mariamagdolna.hu oldalon is közzéteszik, hogy az érdeklődők a korábbi számokkal együtt olvashassák, letölthessék.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában