Tárlat

2023.06.04. 09:30

Zárókiállításon mutatták be munkáikat a szakkörök Csörnyeföldön

Két szakköri tevékenység zajlott az elmúlt időszakban Csörnyeföldön, ezek munkáiból nyílt közös kiállítás még péntek este a község faluházában. A tárlatot Matyasovszky Margit, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala vármegyei igazgatója ajánlotta a megjelentek figyelmébe.

Gyuricza Ferenc

A csörnyeföldi szakkörök jelenlévő tagjai Hóbor-Sztrahia Krisztina (jobbról) és Matyasovszky Margit (balról a második) társaságában

Fotó: Gyuricza Ferenc

Elmondta: a szakköri tevékenységnek lesz folytatása, hiszen a kormány továbbra is finanszírozza azok alapanyagát és eszközigényét. Mindezek okán arra biztatta a településen élőket, hogy használják ki a lehetőséget, s két újabb szakkör indításával egészítsék ki az eddigi tevékenységüket.  

Hóbor-Sztrahia Krisztina polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy a községben vesszőfonó és gyöngyfűző szakkörök indultak, s a résztvevők szabadidejüket áldozták fel azért, hogy újraélesszék a régmúlt hagyományokat. Lelkes hozzáállásukat tükrözi, hogy a Nemzeti Művelődési Intézet által biztosított alapanyagokot saját költségükön egészítették ki annak érdekében, hogy még szebb alkotásokat tudjanak készíteni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában