Közösségi nap

2023.05.14. 19:30

Vesszőfonás után hímzőszakköri tevékenység Lasztonyán

Közösségi napot tartottak szombaton Dél-Zala egyik legkisebb lélekszámú településén, Lasztonyán. A program keretében nyitották meg azt a kiállítást, amely a Nemzeti Művelődési Intézet által szervezett hímzőszakkör munkáit mutatja be.

Gyuricza Ferenc

Némethné Szmodics Márta (balról), Matyasovszky Margit és Andrasekné Cser Mária polgármester a kiállítás megnyitóját követően

Fotó: Gyuricza Ferenc

A program kapcsán Némethné Szmodics Márta, a település közművelődési szakembere elmondta: a nap programjainak nagy részét eredetileg kültérre tervezték, ám az időjárás miatt a közösségi házba vonultak vissza, így a megnyitót megelőző litániát sem a Rózsafűzér Királynője haranglábnál, hanem ugyancsak az épületben mutatták be Aigner Géza letenyei plébános vezetésével. Némethné Szmodics Márta az alkalmi kiállítás kapcsán azt is elmondta: a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával már a második szakköri tevékenység zajlott le a településen (az első vesszőfonó volt), amelyen rajta, mint a szakkör vezetőjén kívül még öt személy – Dunai Klaudia, Andrasekné Cser Mária, Németh Zoltánné, László Ferenc Dezsőné és Salamonné Nagy Ágnes – vett részt.

Matyasovszky Margit, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala vármegyei igazgatója megnyitó beszédében többek közt arról szólt, hogy a szakköri tevékenységeket azért szervezték meg, mert a pandémia alatt a közösségek tagjai eltávolodtak egymástól, így azokat újra kellett szervezni, meg kellett erősíteni. Az állami támogatásból megvalósított szakköri tevékenységek ehhez kínáltak nagyszerű alkalmat, amit az is jelez, hogy Zalában idén már 92 településen összesen 124 szakkört indult el, s várhatóan az ősz folyamán már a harmadik kört is meg tudják szervezni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában