Avatás

2023.05.25. 19:00

Kívül és belül is megújult a letenyei óvoda (galéria, videó)

Két fontos eseményt ünnepeltek csütörtök délután a Hóvirág Óvoda egyedutai tagintézményében, egyrészt elbúcsúztatták a nagycsoportosokat, másfelől felavatták a kívül és belül megújult épületet.

Pásztor András

A megújult óvodát Farkas Szilárd polgármester (balról), Cseresnyés Péter képviselő, Hermánné Szunyogh Éva óvodavezető és Bene Csaba alelnök avatta fel

Fotó: Szakony Attila

Mint azt az avatáson Farkas Szilárd polgármester elmondta: a korábban megvalósult épületenergetikai korszerűsítést és a kültéri játszóeszközök cseréjét követően egy újabb sikeres pályázatnak köszönhetően 66,5 millió forintot nyert az önkormányzat az intézmény állagmegóvó felújítására.

– A munkát a kivitelező az óvodaépület régi tetőszerkezetének komplex megújításával, ezzel együtt a villámvédelem kialakításával és a napelemrendszer telepítésével kezdte meg – idézte fel a polgármester. – Majd az óvodaépület csoportszobái, belső terei is felújításra kerültek. Új padlóburkolatot kapott az intézmény, illetve javításra kerültek a külső nyílászárók. Az energiahatékonyság növelése érdekében esztétikus álmennyezet telepítése valósult meg, valamint a komplex elektromos hálózat is megújult az intézményben. A fűtőtestek cseréje és a hozzá kapcsolódó fűtési rendszer megújítása is része volt a pályázatnak, ahogy a belső bútorzat egy részének cseréje is.

Farkas Szilárd polgármester továbbá azt is jelezte: az intézményhez vezető gyalogjárda megépítését szintén fontos feladatának tekinti az önkormányzat, ezért a Magyar falu program napokban megjelent ezirányú kiírására is pályázatot nyújtanak be.

Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki arról beszélt, hogy a kormány családtámogatási rendszere a gyermekvállalás ösztönzését, a családok megerősítését szolgálja. Az ösztönző programok mellett ugyanakkor arra is oda kell figyelni, hogy a gyermekintézmények a mai kor elvárásainak megfelelő szolgáltatást tudjanak nyújtani.

Bene Csaba, a vármegyei közgyűlés alelnöke – folytatva az országgyűlési képviselő gondolatmenetét – úgy fogalmazott: fontos, hogy a jövő nemzedéke megfelelő körülmények között szocializálódjon, s ennek egyik fontos színtere az óvoda.

A megújult intézményt Aigner Géza plébános áldotta meg, majd ezt követően a ballagó nagycsoportosok adtak zenés-táncos műsort.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában