Programajánló

2022.09.05. 18:00

16. alkalommal rendezik meg Szilvágyon a Göcseji Szilvafesztivált

Immár 16. alkalommal rendezik meg e hét végén, szombaton a Göcseji Szilvafesztivált a településen.

Korosa Titanilla

A kultúrház udvarán 9 órától indul a bográcsos ételek főzőversenye és szilvapálinka-mustra. Utóbbi célja a házi fogyasztásra főzetett pálinkák megmérettetése, a minőségi pálinka, mint hungarikum népszerűsítése. Desszertversenyt is hirdetnek, melyen házilag készített sós, vagy édes süteménnyel, tortával, poharas desszerttel lehet nevezni, feltétel, hogy tartalmazzon nyers, vagy aszalt szilvát, szilvalekvárt. A pálinkamustrára a mintákat és a szilvás desszerteket a rendezvény napján lehet leadni a délelőtti órákban a kultúrházban. A főzőversenyen bármilyen étel készíthető, a zsűri az étkek ízharmóniája mellett a tálalást és az asztalok díszítését is figyeli az értékeléskor. A programban 12. 30-kor székelykáposzta, szilvásgombóc és szilvásmálé kóstoló lesz. 

A pajtaszínházban 13 órakor interaktív zenés gyermekműsor kezdődik, a megnyitót 14 órakor tartják. Délután a kulturális műsorban fellép a Bibrics táncegyüttes, a zalaegerszegi Hevesi-színház művészei, a Völgyifalusi Népdalkör és Citerazenekar, Bognár Gyula magyarnóta énekes, a Nagymadi Bicsakfa Népdalkör és a TMK Rock Band. Közben 15.15-kor lesz a főző-, sütemény- és pálinkaverseny eredményhirdetése. Este tombolasorsolás, majd Sihell Ferry mulatós előadással, majd Éder Gabee szórakoztatnak. 

A programmal párhuzamosan tartják a Nagyhegyen a Tündérkertnél a Göcseji Dombérozó – Aranyló Göcsej programját művészeti pályázatok eredményhirdetésével és díjátadóval.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában