Jelenleg is zajlanak az építkezések

2022.07.02. 06:50

A járműgyártók igényei szerint folytatják a fejlesztéseket a tesztpályán

A járműipari tesztpályára látogatott pénteken Palkovics László technológiai és ipari miniszter, a tárca államtitkárainak kíséretében.

ZH

A megbeszélés résztvevői (balról): Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes, államtitkár, Palkovics László technológiai és ipari miniszter, Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdálkodásért felelős államtitkár, Gazsó Balázs közigazgatási államtitkár, Steiner Attila energetikáért felelős államtitkár, Kutnyánszky Zsolt iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkár

Forrás: ZH

A járművek dinamikai képességei mellett az önvezető technológiák tesztelésére is alkalmas tesztpályáról, a különböző beruházásokról Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos adott tájékoztatást. A politikus elmondta: nagy mérföldkő a térség és az ország életében a számos innovatív- és jövőbemutató funkcióval rendelkező létesítmény, amelyet márciusban adott át Orbán Viktor miniszterelnök.
– Az avató után sem került pont a járműipari tesztpálya kivitelezésének végére – emelte ki Vigh László. – Tovább folynak, jelenleg is zajlanak különböző építkezések. Azt szoktam mondani: a tesztpálya „sosem” készül el teljesen, hiszen mindig lesznek új kérései, új igényei a járműgyártóknak, s mi eszerint alakítjuk a fejlesztéseket – összegezte az országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.
Hangsúlyozta azt is: a ZalaZone járműipari tesztpálya nemcsak az ismert, sokoldalú tulajdonságai miatt egyedi. A létesítmény fejlesztési környezete megalapozza az évek folyamán – egyebek közt a mesterséges intelligencia-fejlesztéssel, innovatív közlekedési megoldásokkal, autonóm járművekkel – egy
jól működő ökoszisztéma létrejöttét különböző egyetemek, kutatóintézetek és cégek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában