Harmincmillió forintból

2022.03.11. 09:00

Megújul a temetőkápolna Keszthelyen

Harmincmillió forintból megújul a Szent Miklós-temetőkápolna belső tere, a restaurálást a város is támogatja.

Péter B. Árpád

A temetőkápolna Keszthely fontos értéke

Forrás: ZH

A középkori eredetű szakrális helyszín őrzi a keszthelyi születésű Vaszary Kolos bíboros, hercegprímás szarkofágját is. 

 

 

– Minden olyan, a város közösségét szolgáló fejlesztést támogatni kell, amire lehetőséget biztosít a költségvetésünk – szögezte le Nagy Bálint polgármester. – A temetők állapota különösen fontos, hiszen az képet mutat a városról, az itt élőkről, ezért is kiemelt feladat a sírkertek karbantartása, fejlesztése. 

 

 

A temetőkápolna barokk előzmények után eklektikus-neoromán stílusban épült 1909-ben, állapota azonban mostanra nagyon leromlott. A Magyarok Nagyasszonya Plébániahivatal a 30 millió forintba kerülő felújításra 50 százalékos állami támogatást nyert, a hiányzó 15 mil­liót pedig – Tál Zoltán plébános kérelme nyomán – az önkormányzat állja, amiről a minapi rendkívüli ülésén döntött a képviselő-testület. 

 

 

– Stabil költségvetésünk biztosítja, hogy egy, a város közössége számára fontos, de nem Keszthely tulajdonában lévő épület megújítását is támogassuk – szögezte le Nagy Bálint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában