Közélet

2022.03.26. 17:00

ÉVE: nem megoldás kivonulni

Balogh László polgármester és a Fidesz-frakció közgyűlési kivonulása kapcsán tartott pénteken sajtótájékoztatót dr. Fodor Csaba, az Éljen VárosuNK! Egyesület frakcióvezetője és Berta Krisztián képviselő.

Pásztor András

Utóbbi elmondta: a teátrális kivonulás csak azt bizonyította, hogy az érintettek nem akarnak a város érdekében dolgozni. Pedig halaszthatatlan témák kerültek napirendre, mint az önkormányzati cégek üzleti tervei vagy éppen az elkövetkezendő időszakban aktuális városi rendezvényekre szánt források biztosítása.

 

Berta Krisztián reagált Balogh László azon nyilatkozatára is, miszerint polgármesterként nem hajlandó biodíszletként ülni a közgyűlésen, miközben az ÉVE-frakció a párbeszéd teljes hiányáról tesz tanúbizonyságot. Berta szerint az ÉVE hajlandó az értelmes párbeszédre, biodíszletnek éppen a Fidesz tartja az ellenzéki képviselőket a Parlamentben, de az ott ülő képviselők ettől függetlenül sem vonulnak ki a teremből, hanem teszik a dolgukat, hiszen erre választották meg őket.

 

Dr. Fodor Csaba közölte: a közgyűlést Balogh László hívta össze és a hét napirendi pont közül ötnek ő maga volt az előterjesztője is, így aztán a kivonulása csak azt bizonyítja, hogy képtelen felnőni a polgármesterséggel járó feladatokhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában