Biztosítják a szükséges forrást

2022.02.11. 11:00

Elfogadták az éves programtervezetet Zalalövőn

Jóváhagyta a Salla Művelődési Központ és Könyvtár éves programtervezetét a város önkormányzata, s ezzel párhuzamosan arról is döntöttek a legutóbbi testületi ülésen a képviselők, hogy a szükséges forrást szintén biztosítják a rendezvények megtartásához.

Gyuricza Ferenc

Az intézmény biztosítja a Salla Néptáncegyüttes (képünkön) működéséhez is a feltételeket

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap / Archív

A 2022-re szóló programterv összeállításánál az állami és városi ünnepek, jeles napok mellett a helyi hagyományok – például a murcifesztivál – megtartása és továbbvitele volt a mérvadó. Emellett az intézmény már sikeres beszélgetős rendezvényeit is folytatni szeretnék, azaz idén is lesz Világjárók Klubja, Irodalmi szalon és Tabuk nélkül sorozat. Előbbi soron következő előadását február 17-én tartják lapunk munkatársa, Mozsár Eszter, valamint Bukta Zoltán közreműködésével, akik európai motorostúráikról számolnak be. Ugyancsak folytatódik a Salla Galéria sorozat, ahol helyi vagy környékbeli képzőművészek, kézművesek, alkotók tevékenységét ismerhetik meg az érdeklődők. A legtöbb forrást a város napjához biztosítja az önkormányzat és az intézmény, így várhatóan idén is ez lesz a legjelentősebb, s talán a legtöbb érdeklődőt vonzó rendezvény a településen. 

 

 

A klubfoglalkozások körét is bővítenék, amennyiben lesz elegendő érdeklődő, újraindítják az akrobatikus rock and roll csoportot, de lesz gerinctorna, női torna és kézművesklub is, illetve az intézmény biztosítja a feltételeket a város két művészeti csoportja, a Salla Néptáncegyüttes és az Ezüstlile néptánccsoport működéséhez. 

 

 

A Salla Művelődési Központ könyvtára ugyancsak készül önálló programokkal, többek közt megszervezik óvodás versmondó versenyeiket, valamint meghirdetik általános iskolásoknak szóló történelmi versenyüket is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában