Sértő megnyilvánulások

2022.02.11. 08:00

A választás tétje a vidék jövője is - Sajtótájékoztatót tartottak Zalaapátiban

A vidékieket sértő baloldali megnyilvánulások ellen emelte fel szavát sajtótájékoztatóján Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere és Sáringer-Kenyeres Marcell keszthelyi kereszténydemokrata önkormányzati képviselő.

Péter B. Árpád

Sáringer-Kenyeres Marcell és Vincze Tibor

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Az ellenzékiek a közelmúltban több nyilatkozatban is kifejezték a vidéket, az itt élő embereket lenéző, sértő álláspontjukat – szögezte le Sáringer-Kenyeres Marcell, példaként idézve Márki-Zay Pétert, aki ezt mondta: „egyszerű, tudatlan emberek, fogalmuk sincs róla, hogy hol vannak”. 

 

 

– A baloldal helyi jelöltje, Gyurcsány Ferenc itteni embere, a momentumos Elekes István bemutatkozó szóróanyagában pedig különbnek állította be magát, mint a többi zalai településvezető, pusztán azért, mert egy multinacionális cég alkalmazottja – folytatta a keszthelyi városatya. – Számomra nem derült ki egyértelműen, hogy a vidéknek miért lenne előnyös a profithajhász multiszemlélet. 

 

 

Vincze Tibor szerint riasztó az a baloldali álláspont is, hogy a Magyar falu program fejlesztési forrásait holt tőke ilyen nagyságrendben kihelyezni. Szerinte a több mint három évtizedre visszatekintő hazai önkormányzati rendszerben az MFP a legjobb pályázati lehetőség a vidék számára, mellyel az elmúlt három évben kilencmilliárd forint jutott a zalai 2. számú választókerület 98 településére. 

 

 

– Az MFP segítségével országszerte nagyon sok köz­épület, játszótér, út és utca újult meg és épült – szögezte le Vincze Tibor. – Fél évszázadra visszamenő elmaradásokat lehet így orvosolni, s ha a program folytatódhat, akkor az a magyar vidék felemelkedését jelenti, hiszen a fejlesztések hozzájárulnak a közösségteremtéshez, és növelik a falvak megtartóerejét. Április 3. igazi tétje, hogy ezen az úton haladunk-e tovább. 

 

 

Sáringer-Kenyeres Marcell végezetül úgy fogalmazott: „meg kell akadályoznunk a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal előretörését, hatalomra jutását”. Szerinte arról is döntünk majd a választáson, hogy a magyar vidék továbbfejlődhet-e. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában