Választás 2022

2022.01.31. 19:00

Szavazatszámlálókat várnak Zalaegerszegen

A köztársasági elnök a 7/2022. (I. 11.) és a 8/2022. (I. 11.) KE határozataiban az országgyűlési képviselők választását és az országos népszavazást 2022. április 3. napjára tűzte ki.

ZH

A zalaegerszegi Helyi Választási Iroda vezetője az országgyűlési képviselők 2022. évi általános választásának és az országos népszavazásnak a lefolytatásához szavazat­számláló bizottsági tagok jelent­kezését várja. 

A választáson Zalaegerszeg szavazóköreiben szavazatszámláló bizottságok működnek. A szavazatszámláló bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása. 

Szavazatszámláló bizottság választott tagja az lehet, aki zalaegerszegi állandó lakcímmel rendelkezik, a központi névjegyzékben szerepel, az országgyűlési képviselők választásán jelöltként indulhat. 

Szavazatszámláló bizottság választott tagja nem lehet: a köztársasági elnök, a háznagy, képviselő, alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja, a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló hivatásos és szerződéses katona, honvéd tisztjelölt, honvéd altisztjelölt és a tényleges szolgálatot ellátó önkéntes tartalékos katona, valamint jelölt, továbbá párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, politikai szolgálati jogviszonyban, biztosi jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott kivételével. Kérik, hogy ha szavazatszámláló bizottság tagjaként részt szeretne venni a választások lebonyolításában, és a személyével szemben kizáró ok nem áll fenn, jelentkezzen a zalaegerszegi Polgármesteri Hivatalban (Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 17–19.) működő Helyi Választási Irodánál. Jelentkezési határidő: 2022. február 15. 

A Helyi Választási Iroda kijelölt munkatársai a Polgármesteri Hivatalban hétfőtől csütörtökig 8.00–16.00 óra között, pénteken 8.00–14.00 óra között várják a jelentkezőket. A személyes megjelenés alkalmával összeférhetetlenségi nyilatkozat kitöltésére kerül sor, melyhez személyazonosításra alkalmas okmány és lakcímkártya is szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában