Frissen Zalából

2021.09.09. 11:00

Megújult a Fő utca Nemespátrón

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb ívű beruházásaként a település Fő utcájának fél kilométeres szakaszát aszfaltozták le nemrégiben egy belügyminisztériumi pályázaton nyert forrás segítségével.

Benedek Bálint

Győrfy Balázs polgármester a megújult Fő utcát mutatja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Győrfy Balázs polgármester szerint az útburkolat elhasználódott, töredezetté és balesetveszélyessé vált. A Belügyminisztérium belterületi utak felújítására kiírt pályázatán az önkormányzat 13,5 millió forintot nyert, melyhez saját forrásból további 4,5 millió forintot tett hozzá. Mivel az út alapja és szerkezete nem sérült, így öt centiméter vastag aszfaltréteg kialakításával évtizedekre megoldódhat a probléma.

Győrfy Balázs polgármester a megújult Fő utcát mutatja
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A Fő utca 470 méter hosszan újult meg, sőt a kivitelező jóvoltából további 40 méter is elkészülhetett – folytatta a településvezető. – Ugyanezen a szakaszon a buszmegállót immár önerős beruházásként térkővel rakták le, melyhez esőbeálló is készül. A faluban ezzel persze nem oldódott meg minden probléma, van még teendő, például a Rákóczi utca, valamint a Dózsa utca rekonstrukcióját is folytatnánk. Ezenkívül leaszfaltoznánk 2,5 millió forint önerőből a temető útburkolatát mintegy 160 méter hosszan. Illetve a kará­csony­faszezon előtt zúzott kővel megerősítenénk a Nemespátrót Porrogszentpállal összekötő hegyi utat.

Győrfy Balázs a környező településeken megvalósuló szennyvízberuházás kapcsán hozzátette: a településük egy jóval korábbi, meggondolatlan önkormányzati döntés miatt maradt ki a jelenlegi fejlesztésből, ám reméli, a következő négy évben ők is csatlakozhatnak majd a programhoz. Ha ez megtörténne, akkor valószínűleg az összes, még rossz állapotban lévő belterületi út állapotát is rendezni lehetne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában