impozáns kötet

2021.08.23. 15:00

Kiadványban a muravidéki értéktár

A magyar Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával, valamint három szervezet közös kiadásában jelent meg az az impozáns kötet, amely a Muravidéki Magyar Értéktárba felvett épített és tárgyi emlékeket, illetve a térség kulturális és néprajzi örökségét mutatja be. A kiadványt a minap mutatták be sajtótájékoztató keretében.

Gyuricza Ferenc

A kötet a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK), a Magyar Nemzetiségi Tájékoztatási Intézet, valamint a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet közös gondozásában látott napvilágot, s részletes leírásokat tartalmaz a Muravidéki Magyar Értéktárba már eddig felvett épített és kulturális örökség ékességeiről, az agrár- és élelmiszer-gazdagság, a turizmus és a vendéglátás, a természeti környezet, továbbá az ipar és a sport területének legkiemelkedőbb kincseiről.

A leírások egy része már korábban megjelent a Magyar Nemzetiségi Tájékoztatási Intézet által kiadott magyar nyelvű képes hetilapban, a Népújságban, s a sorozat – mint azt Tomka Tibor, az intézet igazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte – a jövőben is folytatódik. A most kiadott kötetet – amelynek szerkesztője Balaskó Enikő, az MMÖNK szakmai munkatársa volt – a Népújság előfizetői a legutóbbi számmal együtt ingyenesen kapták meg, emellett a kiadványt eljuttatják a lendvai két tanítási nyelvű középiskolába, valamint az összes olyan muravidéki általános iskolába, ahol magyar nyelvű oktatás folyik.

A Muravidéki Magyar Értéktár Bizottság a kötet kiadóival együtt egy, az általános iskola 1–6. évfolyamos diákjainak szóló foglalkoztató füzet megjelentetését is tervezi, szintén a magyar Agrárminisztérium pályázati támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában