Frissen Zalából

2021.04.16. 07:00

Pályázati támogatást nyerhetnek a zalai kis települések boltjai

Akár 70 millió forintos vissza nem térítendő pályázati támogatást is lehet nyerni falusi kisboltok működtetésére, fejlesztésére, valamint a bezárt boltok újranyitására.

Arany Gábor

Zsálek-Nagy Marianna, Szilasi Lászlóné, Vigh László

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Erre hívta fel a figyelmet Vigh László országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján. Ennek helyszínéül a 800 lakosú Sárhida egyetlen boltját választotta. A Magyar falu programban hétfő óta megpályázható – összesen 48 milliárd forint – támogatás fordítható a 2000 lakosnál kisebb településeken ingatlanfejlesztésre, -vásárlásra, eszközbeszerzésre, üzemeltetési költségre. A cél, hogy olyan helyre jusson a támogatás, ahol hosszú távon lehet működtetni a boltot. Ebben segíthet, ha közösségi helyként is működik, ahol a szokásos árukínálat mellett más, például postai szolgáltatásokat is elérhetnek az emberek, tette hozzá.

Zsálek-Nagy Marianna, Szilasi Lászlóné, Vigh László
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A napi 80-100 vásárlót kiszolgáló ÁFÉSZ-boltot 40 éve vezető Szilasi Lászlóné elmondta, benyújtották a pályázatot a támogatásért, az üzlet eszközeinek fejlesztésre szánják a pénzt. Zsálek-Nagy Marianna polgármester hangsúlyozta, a színvonalas ellátás a település megtartóerejét növeli. Közel a város, konkurenciát jelentenek az ottani üzletek, ezért is figyelni kell itt a kiszolgálás minőségére.

A pályázatokat június 11-ig lehet benyújtani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában