Koronavírus Zalában

2021.01.18. 11:08

Kevesebb a fertőzött Keszthelyen

A hivatalos tájékoztatás szerint a városban 13 igazolt Covid-fertőzöttet tartottak számon pénteken, járványügyi megfigyelés alatt 21-en álltak. Az oktatási-nevelési intézmények fiataljai közül csupán néhányaknál rendeltek el karantént.

Péter B. Árpád

Az év végén Nagy Bálint is karanténba kényszerült. Felvételünk visszatérésének napján, december 22-én készült

Fotó: ZH

Nagy Bálint polgármester múlt hét végi járványtájékoztatójából az is kiderült, az Életfa óvodában nincs fertőzött, Keszthely általános iskoláiban pedig összesítve hét diák megfigyelését rendelték el a hatóságok.

Az év végén Nagy Bálint is karanténba kényszerült. Felvételünk visszatérésének napján, december 22-én készült

A Vajda-gimnáziumban a jelenléti oktatásban részt vevők közül senki sem érintett, a digitális oktatásban lévők közül két tanuló, a Premontrei Szakgimnáziumban pedig egy-egy diák állt járványügyi elkülönítés, illetve megfigyelés alatt. Az Asbóth-ból és a VSZK-ból is hasonlóan alacsony adatokról érkezett beszámoló.

Nagy Bálint közölte azt is, a város idősotthonában nincs a járványban érintett lakó vagy dolgozó, s a Szivárvány-bölcsődében sincs megbetegedés, sem a gyerekek, sem a felnőttek körében.

A polgármester ismét felhívta a figyelmet arra, akik a járványhelyzet miatt segítségre szorulnak az ellátásukban, azok a polgármesteri hivatalban jelezhetik ezt a 83/505-518-as telefonszámon, illetve az [email protected] ímélcímen. A rászorulókat, időseket, karanténban lévőket az ifjúsági kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog csoport is felkarolja: a civilek bevásárolnak, gyógyszert váltanak ki, vagy csekket adnak fel, ha valaki igényli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában