Koronavírus Zalában

2021.01.08. 07:00

Egy hónapot töltött a zalaegerszegi kórházban a 93 éves koronavírus-fertőzött: ezt tapasztalta

Furcsa lehet olvasni a fenti címet, hiszen az egészségügyi veszélyhelyzetben mindenki a negatív teszteredményekért szorít – így kezdte szerkesztőségünknek küldött levelét Sipos Ferenc bagodi polgármester, aki egy történetet osztott meg velünk.

ZH

„Falunk egyik lakója idén tölti be 93. életévét. Magas kora ellenére csípőprotézis-­műtétre vállalkozott, mert fájdalmai miatt már mozogni is alig tudott. Az operáció okozta szorongást tetézte az illető koronavírus-megbetegedése, ami tüdőgyulladással párosult! Egy fiatalnak is sok lenne ez a rosszból… Pesszimizmusnak azonban a nyomát sem lehetett látni rajta, élni akarása erősebb volt mindennél, és 6 koronavírusteszt után, december 30-án sikeres műtétet hajtottak végre rajta. E sorok írásakor már készült elhagyni a kórházat.

Családjának telefonon sokszor mesélte a Zala Megyei Szent Rafael Kórház dolgozóinak kedvességét, áldozatkészségét – amit egy hónapos bent tartózkodása során nap mint nap tapasztalt –, illetve az imádság erejét.

Azt mondják, a gyógyulás félig az orvostudományon, félig pedig a hiten múlik. Meglehet, mindenesetre:

„Akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sas, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.”

Kiemelt kép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában