csomagokat osztottak

2020.12.29. 07:00

Szebbé tették az ünnepet Lentiben

A városban működő plébániai karitászcsoport is kiosztotta a rászorulóknak szánt karácsonyi élelmiszercsomagjait.

Korosa Titanilla

Összesen 103 csomag került a rászoruló családokhoz, illetve egyedül élő, idős kisnyugdíjasokhoz. Ezek közül harmincat a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásztól kapott a lenti szervezet, a többit pedig a határ menti városban élő, jószívű adakozóknak köszönhetik.

– A járvány okozta nehéz helyzet ellenére a vártnál többen adakoztak, ezáltal pedig segítettek, hogy néhány családnak kissé szebbé tehessük az ünnepeket – mondta el érdeklődésünkre Gaál Dénesné, a Lenti Plébániai Karitász vezetője. – Az élelmiszercsomagok mellé játékokat, könyveket, gyermek- és felnőttruhát, cipőt, ágyneműt, tisztasági szereket is tudtunk adni. És idén nemcsak a lenti plébánia területére jutott a csomagokból, hanem a szomszédos településekről érkezett nehéz sorsú, több gyermeket nevelő családok kérését is sikerült teljesítenünk. Minden adománynak örültünk, de ki kell emelnünk egy rendszeres adományozót, aki egész évben segíti a nehéz helyzetben lévő embertársainkat. Az egyik helyi pékségről van szó, melynek tulajdonosa akár napi szinten is ellátja a rászorulókat friss pékáruval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában