felújítások

2020.05.15. 10:00

Modern traktort vettek Tormaföldén

Eszközbeszerzés és útfelújítás is történt a településen az elmúlt időszakban.

Korosa Titanilla

További eszközök beszerzésére is pályáznak Fotó: Korosa Titanilla

A Magyar Falu és a Start munkaprogram keretében az önkormányzat olyan eszközöket vett, melyeket a területek rendben tartásához használhatnak. – Erre volt pályázat, amit önerővel kiegészítettünk – tájékoztatott Kondákor József polgármester.

- Modern, klímás traktort sikerült vásárolni, hozzá pedig beszereztünk mulcsozót is, ami alkalmas útszélek, árkok kaszálására. Szintén pályázati forrásból tervezzük hóeke beszerzését, de szükségünk lenne pótkocsira és rotációs kapára is. Szeretnék fellendíteni a település sport- és kulturális életét is, ehhez legelőbb a sportöltöző felújítása szükséges. A bírói öltözőben a vizesblokk, illetve a többi helyiség festése már elkészült. – Odafigyelünk a közterek szépítésére – folytatta a polgármester -, a virágosításba például új részeket is bevontunk.

További eszközök beszerzésére is pályáznak Fotó: Korosa Titanilla

A munkaprogram keretében nyolc főt foglalkoztatunk, akiknek a területrendezés lesz a fő feladatuk. Zártkerti fejlesztésekről is szólt a polgármester: a Paposa- hegyháton vivő út kapott bazaltburkolatot, de további pályázatok beadásáról is döntöttek, melyek keretében szintén egy út, valamint a főúton két járdaszakasz felújítását kívánják megvalósítani. Az elmúlt időszakban a belvíz elvezetése érdekében elvégezték az árkok tisztítását bel- és külterületen is. További terv, hogy pályázatot nyújtanak be a zöldterületek bővítésére, illetve a régi játszótér környezetében pihenőpark kialakítására, mivel turistaútvonal halad el a terület mellett. Közben a fából készült játszótéri eszközök festését, rendbetételét is elvégzik. Kondákor József hozzátette: a járvánnyal kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatták a lakosságot, ahol kell, segítenek a bevásárlásban. Az idősek napja áprilisban elmaradt, de tervezik, hogy megajándékozzák az időseket, illetve virágföldet vásárolt az önkormányzat, amit a lakosok a temetőkben a sírok rendbetételéhez felhasználhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában