Koronavírus Zalában

2020.04.09. 07:00

Elindították a védőbúrák beszerzését a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban

Magánszemélyek és vállalkozások felajánlásainak köszönhetően gyűlnek az adományok a Zala Megyei Szent Rafael Kórház munkáját az egészségügyi veszélyhelyzetben is támogató Ispita Alapítvány számláján.

Magyar Hajnalka

A képen láthatóhoz hasonló védőbúrákat szereznek be

Fotó: ZH

Az alapítvány közzétette, hogy eddig összesen 2 480 308 forintot utaltak át számlájukra az egészségüggyel szolidáris személyek és cégek. Soraikban akad olyan magánember is, aki több százezer forintot adományozott. Az összeget látva megkezdték a beszerzéseket.

A képen láthatóhoz hasonló védőbúrákat szereznek be
Fotó: ZH

Elsőként 1 809 252 forint értékben két darab nagy teljesítményű – egyenként 1000 köbméteres – légfertőtlenítő berendezést rendeltek meg. Az eszközök a levegő csíramentesítését garantálják, megakadályozva, hogy a vírus a levegőn keresztül terjedjen. A beruházás egyaránt szolgálja a kórházi dolgozók és a betegek védelmét. Ezen túl elindították 11 darab, az intubálást biztonságossá tevő védőbúra beszerzését is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában