otthonmaradásra tudják bírni őket

2020.04.09. 13:00

Élelmiszereket és tisztítószereket is kaptak Ozmánbük nyugdíjasai

A helyi lakosok szájmaszkokkal történő ellátása után újabb jelét adta gondoskodásának az északnyugat-zalai település önkormányzata. Ezúttal a helyben élő, 65 év feletti lakosok számára készítettek egységcsomagokat, amelyeket a minap juttattak el az időskorúakhoz.

Gyuricza Ferenc

A nyolcvanesztendős Rákos Imrénének Kovács Anikó polgármester adta át a csomagot

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A csomag egyrészt alapvető élelmiszereket – többek közt cukrot és lisztet –, illetve tisztítószereket tartalmazott. Kovács Anikó polgármester elmondta, egyrészt ezzel is szeretnék segíteni az időskorúakat, mellette pedig az motiválta őket, hogy így még inkább otthon maradásra tudják bírni a járvány által leginkább veszélyeztetett korosztályt.

A nyolcvanesztendős Rákos Imrénének Kovács Anikó polgármester adta át a csomagot
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Azt már biztosan tudjuk, hogy egyes előre tervezett rendezvényeink ez évben elmaradnak, így az önkormányzatnak felszabadul valamennyi pénze – mondta a polgármester. – Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy szájmaszkokra sem kellett költenünk, hiszen azok önkéntes felajánlások révén készültek el. Azt gondoltuk, a rendelkezésünkre álló pénzzel akkor gazdálkodunk a legjobban, ha azt a falubeliekre fordítjuk. Első körben a 65 év felettiekre.

Kovács Anikó kérdésünkre azt is hozzátette, a község lakosságszáma jelenleg 173 fő, közülük 24-en tartoznak az említett korcsoporthoz. Az önkormányzat által összeállított csomagot minden érintett megkapja, amelyik háztartásban ketten is 65 év felettiek, oda dupla mennyiséget vittek.

– Az önkormányzat emellett a veszélyhelyzet időtartamára teljes egészében átvállalja a házi gondozás díját, nehogy valakinek anyagi nehézségek miatt kelljen azt lemondania – folytatta Kovács Anikó. – A gondoskodást a gyermekes családokkal kívánjuk folytatni, a következő akciónk kedvezményezettjei ők lesznek.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában