Nyolcvanéves az olajmező

2020.02.07. 11:00

A jubileumot is ünnepli idén az Olajbányász Nyugdíjas Klub Egyesület

Számos programot, köztük előadásokat és sportfoglalkozásokat is szervez idén tagjainak az Olajbányász Nyugdíjas Klub Egyesület, mely bekapcsolódik a település szépítésébe is.

Korosa Titanilla

A klub énekkara az egyik lovászi fellépésén Fotó: archív/Korosa Titanilla

Az elmúlt év végén tartotta meg tisztújító közgyűlését a klub tagsága, és e rendezvény keretében újabb öt évre Tóth Károlynét bízták meg az elnöki teendőkkel. A két korábbi helyettes közül Kovács Jánosnét ugyancsak újraválasztották, Kósi József helyére pedig Boa Sándor került.

A régi-új klubvezető elmondta: közhasznúvá válik az egyesület, vagyis a nyilvántartásba vételt követő két év lejárta után jogosulttá válnak az 1 százalékos adófelajánlásokra.

Az idei évre tervezett programokról Tóth Károlyné elmondta, hogy már januárban előadást szerveztek, melynek résztvevői az időskorúakat fenyegető veszélyekről hallottak, valamint megünnepelték a magyar kultúra napját. Utóbbi rendezvényen Paczolay Ilona mutatta be A Hold lánya című kötetét.

A klub énekkara az egyik lovászi fellépésén Fotó: archív/Korosa Titanilla

– Február 25-én megtartjuk húshagyó keddi programunkat, majd márciusban megünnepeljük a nőnapot – sorolta a további rendezvényeket a klub vezetője. – Az iskolásokkal együtt adunk műsort a március 15-i ünnepségen, itt az énekkarunk lép fel, majd a hónap második felében tekeversenyt szervezünk, melyen részt vesznek majd a csesztregi, lenti nyugdíjasklubok tagjai, illetve a szlovén Kobiljéből is érkeznek vendégek. Április 3-án rendezzük meg a már hagyományos borminősítőt a tagoknak és a helyi gazdáknak, a költészet napi ünnepségen pedig Joós Tamás előadó érkezik hozzánk műsorával. Április végén gyalogtúrát szervezünk, ennek során meglátogatunk két tankállomást. Az éves megyei művészeti találkozót idén június 6-ára hirdettük meg, melyre több településéről is érkeznek fellépők. Kiemelt eseményünk lesz ebben az évben a lovászi olajmező 80. évfordulójának megünneplése: 80 éve kezdték meg az első fúrást a településen és ekkor állították működésbe az első olajkutat. Az évfordulós ünnepséget, kiállítást az Olajipari Múzeummal, illetve Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesülettel közösen rendezzük meg.

További kirándulásokat is szervez az egyesület: Gödöllőre, illetve Vácra látogatnak el májusban, míg júniusban Prága, ősszel pedig Montenegró lesz a célpont.

– Állandó programjaink is vannak: hétfőnként tekézünk, keddenként pedig kézimunkaszakkör várja az érdeklődőket, ahol különféle díszeket horgolnak az asszonyok – tette hozzá Tóth Károlyné. – Emellett idén is bekapcsolódunk a település szépítésébe, gondozzuk a temetőben és a falu közterein a virágágyásokat és segítjük a helyi programok lebonyolítását is. A 14 fővel működő énekkarunk pedig rendszeres fellépője marad a helyi és környékbeli rendezvényeknek, dalos találkozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában