Több mint százan látták

2019.12.29. 07:00

A pásztorjáték kinőtte a botfai templomot

A botfai Szűz Mária Szent Neve templom közössége szervezésében az egyházközség fiataljai már hagyományosan pásztorjátékkal várták szenteste a városrész lakóit.

Fincza Zsuzsa

A templomba járó fiatalok, gyermekek mutatták be a karácsonyi misztériumjátékot Fotó: a szerző

A botfai templomba járó fiatalokkal és gyermekekkel már kilencedik éve Bréda Józsefné tanította be a kis Jézus születése köré font történetet. 2011- ben, amikor Furján Gellért atya került a plébánia élére, elhatározták: azon fognak dolgozni, hogy ne csak a vásári forgatag, az ajándékvásárlás, az otthoni lázas készülődés jelentse az ünnepvárást, hanem felelevenítik a régen Botfán is kedvelt templomi pásztorjátékot.

A templomba járó fiatalok, gyermekek mutatták be a karácsonyi misztériumjátékot Fotó: a szerző

A minden évben más-más keretben bemutatott misztériumjáték az idők során olyan népszerűvé vált, hogy az idén már kicsinek bizonyult a városrész temploma. A szereplők nagy számára és az érdeklődésre tekintettel a közelmúltban felújított Erdődy-Hüvös kastély tágas pinceklubjában mutatták be a darabot. A több mint százfős publikum, bekapcsolódva a szent dalok éneklésébe, szinte részévé vált a bájos előadásnak. Ezúttal egy mai modern családban – megjelenítői: Seregélyes Mihály, Takács-Vízvári Boglárka, Takács Bertalan, Gombócz Tímea és Simon Liliána – elevenítették fel a betlehemi történetet. Mária szerepében Csíkfalvi Johanna talpraesettsége mellett csodálatos énekhangjával ejtette ámulatba a közönséget, s ez elmondható a zenekar és a kórus tagjaira is (Csíkfalvi Viktória, Paragi Nikoletta, Takács-Vízvári Boglárka, Illyés-Pálos Andrea, Lövei Boglárka, Illyés Zoltán), akik a szent énekekkel, megzenésített versekkel szinte a profi előadás szintjére emelték a pásztorjátékot.

Remekeltek a kis pásztorok, köztük Sebestyén Márton, Horváth Levente, Illyés Gergely, Illyés Pál, a hírvivő angyalok: Seregélyes Mária, Sebestyén Sarolta, Horváth Kármen, a három királyok: Gombócz Ferenc, Diós Máté, Seregélyes János, az árus versmondók: Gergály Panka, Gergály Lara, és József szerepében Komáromi Gábor. A botfai ifjúság pásztorjátéka vastapsos sikert aratott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában