"Egy doboznyi szeretet"

2019.11.25. 07:00

Újra gyűlhetnek a szeretetdobozok Nagykanizsán

A szervezők idén ismét meghirdetik az „Egy doboznyi szeretet” című térségi közösségi karitatív akciót.

Horváth-Balogh Atttila

A csodapontokat matricákkal jelzik, mutatja Balogh László, Cseresnyés Péter és Bertók Dániel Fotó: Gergely Szilárd

A részletekről Cseresnyés Péter államtitkár, az akció fővédnöke, Balogh László polgármester és Bertók Dániel református lelkipásztor tartott sajtótájékoztatót péntek késő délután a Nagykanizsai Református Egyházközség Kálvin téri parókiáján. Cseresnyés Péter elmondta: a kezdeményezést először 4 éve hirdette meg Hella Ferenc református lelkipásztor, amihez hamarosan csatlakozott a város önkormányzata is. Ez a kapcsolat immár 3 éve kiválóan működik, amit az is igazol, hogy az említett időszakban 12 ezer szeretetdoboz gyűlt öszsze – köszönhetően a számos, partnerként csatlakozó szervezetnek, intézménynek és a sok önzetlen felajánlónak.

A csodapontokat matricákkal jelzik, mutatja Balogh László, Cseresnyés Péter és Bertók Dániel Fotó: Gergely Szilárd

Balogh László azt emelte ki: a szeretetdobozokat szegény sorsú gyerekekhez juttatják el. S hogy mik kerülhetnek a – könnyebb kezelhetőség miatt – cipős dobozokba? Bármi, aminek egy gyermek örülhet – de csak nem romlékony, veszélyt nem jelentő és jó állapotú dolgok. A dobozon fel kell tüntetni, hogy azt milyen korú és nemű gyermeknek szánják. A gyűjtés december 13-ig tart, az adományok az elmúlt évekhez hasonlóan a „csodapontokon” adhatók le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában