Tudatosan egészséges

2019.09.28. 08:00

Gyerekeket szólított meg a Szívbetegekért Egyesület Nagykanizsán

A testi-­lelki egészség megőrzése sokat számít a szívbetegségek megelőzésében – hangzott el a szív világnapja alkalmából szervezett pénteki rendezvényen.

Szabó Zsófia

Pirosba öltözött óvodások és iskolások formáltak szívet az Erzsébet téren

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A helyi Szívbetegekért Egyesület és a Kanizsai Kulturális Központ idén is nagyszabású programot szervezett a világnap alkalmából. Az Erzsébet téren sportos programok, a HSMK-ban pedig alkotóművészet hívta fel a figyelmet az egészségmegőrzésre.

Hegedűs Györgyné, az egyesület elnöke elmondta: minél fiatalabb korban kell elkezdeni a testi-lelki egészség megóvását, ezért rendezvé­nyeiken a fiatal generációkat igyekeznek megszólítani.

Pirosba öltözött óvodások és iskolások formáltak szívet az Erzsébet téren
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Egészséges életre ösztönözzük őket, a táplálkozás, a sport nagyon fontos – fogalmazott a 15 éves egyesület elnöke, hozzátéve: az eseményen több mint 1500 ovist, diákot mozgattak meg, közös tánccal és futással.

Dr. Matoltsy András, a Kanizsai Dorottya Kórház Kardiológiai Osztályának osztályvezető főorvosa arról beszélt, hogy napjainkban hazánkban minden második halál szív-érrendszeri betegségek miatt következik be. Az „alattomos” betegség kialakulásában az elhízás, a dohányzás és a stressz nagy rizikófaktorok. Rendszeres szűrésekkel is sokat lehet tenni e betegségek ellen.

Dénes Sándor polgármester pedig felhívta a figyelmet: a családnak és a pedagógusoknak fontos szerepük van az egészségtudatos generációk felnevelésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában