nagy könnyebbség

2019.07.18. 12:00

Új traktor segíti az utak rendbetételét Miháldon

A külterületi utak rendbetételéhez szükséges gépvásárlás keretében új traktor teljesít szolgálatot a dél-zalai településen. A géphez két vontatmányt is beszereztek, így további fontos feladatok elvégzése válhat könnyebbé.

Benedek Bálint

Sárközi Miklós közmunkás rendszeresen segít Gerő Sándornak az új traktor karbantartásában

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A dél-zalai településhez közel 60 kilométernyi úthálózat tartozik, melynek karbantartását és kezelését kizárólag folyamatos odafigyeléssel lehet biztosítani. Azonban egyre kevesebb a közfoglalkoztatásba bevonható olyan dolgozó, aki nehéz, fizikai munkát végezhet.

Sárközi Miklós közmunkás rendszeresen segít Gerő Sándornak az új traktor karbantartásában
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Ezért is nagy könnyebbség, hogy hozzájuthattunk ehhez a modern traktorhoz, mely jelentősen megkönnyítheti az életünket – mondta Gerő Sándor polgármester. – A gép 15 millió forintba került, ennek egy része pályázati forrás, míg a másik önerő. Szintén némi pluszforrásból két vontatmánnyal is bővítettük az eszközbeszerezést. A speciális szárzúzó berendezésből pedig olyat vásároltunk, ami az út karbantartásán túl képes arra, hogy kitisztítsa az árkokat, sőt az utakra belógó ágakat is szakszerűen levágja.

A településvezető hozzátette: a húzólappal a zártkerti ingatlanokhoz vezető földes, illetve kavicsos utak egyenetlenségeit lehet megszüntetni. A berendezés működése közben eltünteti a kátyúkat, illetve a tehergépjárművek okozta nyomvályúkat is – mondta a polgármester.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában