Pályázatok

2019.06.20. 07:00

Településrészekről és ovifocipályákról is szó esett az egerszegi közgyűlésen

A városi közgyűlés legutóbbi ülésének témái közül részletezett néhányat szerdai sajtótájékoztatóján dr. Tóth László, a testület Fidesz-frakciójának vezetője és Makovecz Tamás, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sport bizottságának elnöke.

Hajdu Péter

A frakcióvezető a közgyűlés napirendjei közül kiemelte éves beszámolóik alapján a településrészi önkormányzatok munkájának fontosságát. Elmondta, a megyeszékhelyen 20 településrészi önkormányzat tevékenykedik, s legfontosabb feladatuk az önkormányzati tevékenység társadalmasítása. Fontos szerepet töltenek be a helyi problémák megoldásában, a településrészeken felmerülő igények, gondok összegyűjtésében és közvetítésében. A korábbi maradvánnyal együtt idén 46 millió forint áll a településrészi önkormányzatok részére feladataik ellátására.

Makovecz Tamás a városi intézmények felújításáról és infrastruktúra-fejlesztésekről szólt, kiemelve, hogy tíz önkormányzati óvodánál megtörtént az ovifocipálya kialakítása. Az Ovi-Foci program pályázatait az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány gondozza, az óvodák nevében a város pályázik. A képviselő elmondta, a még hátralevő óvodák nevében is benyújtották a pályá­zatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában