Ajánló

2019.03.29. 09:00

Programok sora a Csácsi tavaszban

Borverseny, teljesítménytúra, foltvarrók találkozója, csak néhány a Csácsi tavasz június végéig tartó rendezvénysorozat főbb eseményeiből.

Győrffy István

Csácsi- hegyi panoráma

Fotó: Győrffy István

A XVII. Csácsbozsoki Borversenyt április 6-án rendezik az Izsák-iskolában.

A borbírálat 16 órakor kezdődik el, 19 órától szakmai elő­adás kezdődik és kihirdetik a borbírálat eredményét. A Csácsi-hegyen április 13-án rendezik meg a Horhosok útján teljesítménytúrát 8, 14, 23 kilométeres távon.

Április 17-én, szerdán 13.30-tól húsvétváró játszóházat tartanak az iskola aulájában. A foltvarrók regionális találkozóját május 11-én tartják. Ez alkalommal a Csácsbozsoki Tűtáncoltatók munkáiból nyílik kiállítás az iskola Dús László galériájában, amely május 22-ig tekinthető meg.

Gábriel József, 2015-ben elhunyt, csácsi illetékességű festőművész nevét veszi fel az Izsák iskolában működő fiókkönyvtár és művészeti műhely. A névadót május 23-án rendezik, 10 órakor megemlékezést tartanak, és koszorúznak a művész sírjánál a söjtöri Felső-temetőben.

Az ünnepség 15 órakor kezdődik a könyvtár olvasótermében, majd kiállítás nyílik a művész alkotásaiból. Május 25-én 15 órakor az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub tartja Orbán-napi ünnepét a csácsi-hegyi kápolnakertben. Egy héttel később, június 1-jén, 15 órától rendezik az Izsák-iskola parkjában a májusfát kitáncoló ünnepségét. A programok sorát a csácsi-hegyi kápolnakertben tartandó juniális zárja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában