Megfigyelés, terápia és kényelem

2019.03.26. 14:00

Családbarát eszközökkel gyarapszik a keszthelyi kórház az év második felében

A terápiás készülékek mellett az újszülöttek megfigyelését és az anya kényelmét szolgáló eszközök is kerülnek a keszthelyi kórházba egy pályázat támogatásával. Az intézmény ezek beszerzésére 42 millió 675 ezer forintot nyert el a Családbarát szülészet pályázaton.

Keszey Ágnes

dr. Kató Csaba orvosigazgató, dr. Mischl Olga, dr. Novák Péter, dr. Kvarda Attila, Manniger Jenő és Nagy Bálint sajtótájékoztatón

Az erről tartott sajtótájékoztatón dr. Kvarda Attila, a kórház főigazgatója kiemelte: évek óta törekednek arra, hogy családbarát feltételeket biztosítsanak a kórházban. Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Nagy Bálint alpolgármester egészségügyi ellátás színvonalának javítását és a gyermekszületések növekedésének jelentőségét hangsúlyozták. dr.. Mischl Olga, a csecsemő-és gyermekgyógyászati osztály vezetője mutatta be az erre a részlegre kerülő eszközöket.

dr. Kató Csaba orvosigazgató, dr. Mischl Olga, dr. Novák Péter, dr. Kvarda Attila, Manniger Jenő és Nagy Bálint sajtótájékoztatón

- Aminek igen nagy anyagi vonzata van, az egy újraélesztő asztal oxigénkezelővel. Amikor a gyermek megszületik a magzati életből, változik a keringése, akkor indul be a légzése, ilyenkor előfordulhatnak kisebb nagyobb átmeneti zavarok. Ezzel tudjuk figyelni és ha szükség van segítségre, meg tudjuk oldani. Ilyen eszközünk most is van, de ez jóval modernebb. Kaptunk egy új inkubátort -erre minden újszülöttnek szüksége van, hiszen a gyerekeket életül első négy órájában megfigyelés alatt tartjuk. Lesz kékfény-kezeléshez szükséges lámpa, a sárgaság kiküszöbölésre – ezzel az anya mellett tudjuk kezelni a babát. Kerül ide pelenkázó testhosszmérővel-és egy szoptatós fotel – ismertette az osztályvezető főorvos. Ilyen a szülészeti és nőgyógyászati osztályon is lesz, melynek vezetője, dr. Novák Péter szólt az ide kerülő eszközöket sorolta. Ide kerül multifunkcionális elektromosan állítható szülőágy, melyen félig ülő helyzetben lehet szülni, a magzat szívhangjának, valamint a szülés közbeni fájások megfigyelésére alkalmas készülékek, valamint betegágyak és kórtermi szekrények is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában