a jövőre nézve

2019.01.02. 07:00

„Az újévi fogadalom semmire sem jó” – Vallják sokan a nagykanizsai ünneplők közül

Az Erzsébet téren összegyűlt közel ötszáz ember forralt bor, pálinka és pezsgő társaságában köszöntötte az új évet. A város látványos tűzijátékkal fokozta a hangulatot.

Benedek Bálint

Háromliteres pezsgővel koccintott az új évre az Erzsébet téren Máté Milán (balról), Csöndör Olivér, Ritecz Bence, Vigh Emese, Mándó Mirjam, Csiszár-Csór Krisztina és Csiszár Márk

Fotó: Szakony Attila

A téren az adventben megnyitott vásári forgatag egészen az év végig várta az érdeklődőket. Az elmúlt hetekben többször gazdag kulturális és könnyű­zenei programokat szerveztek minden korosztálynak. Az év utolsó előtti estéjén például a tízéves születésnapját ünneplő ZERO zenekar szórakoztatta a közönséget. Az utolsó napon pedig egy országos rádió zenei összeállítása biztosította a talpalávalót. Közben város­szerte többen még éjfél előtt látványos tűzijátékokat lőttek a levegőbe. A teret körülvevő utcákból folyamatos dudaszó hallatszott, míg mások színes parókákban, énekelve érkeztek az Erzsébet térre.

Háromliteres pezsgővel koccintott az új évre az Erzsébet téren Máté Milán (balról), Csöndör Olivér, Ritecz Bence, Vigh Emese, Mándó Mirjam, Csiszár-Csór Krisztina és Csiszár Márk
Fotó: Szakony Attila

 

– A két ünnep között jártunk az adventi forgatagban, akkor hallottuk, hogy a jó hangulat miatt érdemes itt búcsúztatni az óévet – mondta a sormási Mátyás József. – Az évek rohannak egymás után, de igyekszünk mindegyiket tartalmasan tölteni és jobbá tenni, csak rajtunk múlik, miként alakul.

Unokáival és barátaival érkezett Bődör Zoltánné. A vidám nyugdíjas hölgy az előző szilvesztereket is a téren ünnepelte.

– Nagyon fontos az egészség, a boldogság és a szeretet, minden mást megoldunk – tette hozzá. – Amíg az előbb említett dolgok megvannak, addig nem szabad panaszkodni. Reméljük, hogy a következő évet is itt tölthetjük, s örülnénk egy élő koncertnek, amire rophatjuk éjfélig.

Látványos tűzijáték fokozta a hangulatot
Fotó: Szakony Attila

Egy másik asztal mellett még vidámabb társasággal találkoztunk, amelynek tagjai színes szalagokat akasztottak a nyakunkba. Egyikük, Kun Erzsébet elmondta: korábban szépen kicsípték magunkat, úgy mulattak, most városi bulit csaptak, mondván: ha van egy ilyen szép terünk, akkor jólesik ott lenni a barátokkal.

– Ha az új évben megmarad a jókedvünk, akkor nem lehet probléma, pozitív az életszemléletünk, bizakodók vagyunk – mosolygott. – Az új évben azt fogadjuk meg, hogy nem fogadunk meg semmit.

A közeli, Rozgonyi utcai házibuliból érkezett fiatal csapat egy háromliteres pezsgővel koccintott az új évre. Egyikük, a nagyrécsei Csöndör Olivér szerint az újévi fogadalom semmire sem jó, ha valamit szeretnénk elérni, ahhoz nem kellenek különleges alkalmak, egyszerűen csak vigyük véghez az elképzelésünket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában