Én is (sz)ép vagyok!

2018.12.04. 07:00

Zalaegerszegi élményfotózáson mutatták meg szépségüket a fogyatékkal élők

Harmadik alkalommal rendezték meg hétfőn az Én is (sz)ép vagyok! című, élményfotózással egybekötött közösségi programot a fogyatékos emberek világnapja alkalmából.

Magyar Hajnalka

Ketten a nap főszereplői közül: Mátyás Georgina és Horváth Dalma (ülve) a házigazdák és lapunk képviselői társaságában. Elöl Horváth Gábor (Zsiri), állnak: Tolnai Tímea, Hajdu Péter, Horváth A. Attila, Magyar Hajnalka, Szabó Judit, Tóth Ágnes és Bognárné Bengő Hajnalka Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete a CSEÖH közreműködésével szervezte az összejövetelt, amelyre fogyatékkal élőket, többek között autistákat, mozgássérülteket, látásfogyatékosokat, siketeket hívtak meg. A fotózásra stíluskommunikátor, fodrász és sminkes készítette fel a főszereplőket, akikhez idén a média képviselői – a Zalaegerszegi Televízió, valamint a Zalai Hírlap munkatársai – társultak partnerként.

Ketten a nap főszereplői közül: Mátyás Georgina és Horváth Dalma (ülve) a házigazdák és lapunk képviselői társaságában. Elöl Horváth Gábor (Zsiri), állnak: Tolnai Tímea, Hajdu Péter, Horváth A. Attila, Magyar Hajnalka, Szabó Judit, Tóth Ágnes és Bognárné Bengő Hajnalka
Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

– Rendezvényünkkel fogyatékkal élő embertársaink előtt tisztelgünk, az ilyen események segítenek abban, hogy megszűnjenek az előítéletek – mondta Tóth Ágnes, a Mofe elnöke. – Szeretnénk érvényre juttatni, hogy sorstársainkkal együtt egyenrangú tagjai vagyunk a társadalomnak, amit az is bizonyít, hogy a világ bármely táján találkozni kiválóságainkkal a sport, a képzőművészet, az irodalom, a zene területén egyaránt.

 

– Magyarországon mintegy 400 ezer ember él fogyatékossággal, ha a családtagokat is számítjuk, az érintettek száma megközelíti az 1,8 milliót – tette hozzá Bognárné Bengő Hajnalka, a Zala Megyei CSEÖH irodavezetője. – Esélyteremtő civil szervezetként alapfel­adatunk a társadalom érzékenyítése, annak elfogadtatása, hogy a különbözőség nem jelent különbséget. Az élményfotózás valamennyi közreműködője önkéntesként segíti e nap sikerét, amihez hozzájárul még a Zalai Kutyasuli terápiás munkacsoportja is. Köszönjük a munkájukat. Az elkészült fotókkal a közönség a Látlak téged című kiállításon találkozhat, amely a májusi csörgőlabda-bajnokság keretében nyílik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában