Verseny Mátyás emlékére

2018.11.24. 11:00

Tizenhat településről érkeztek mesemondó diákok Bakra

A Göcsej Kapuja Általános Iskola idén „ Királyom, királyom ” címmel hirdette meg a városkörnyék alsós évfolyamai részére hagyományos körzeti mesemondó versenyét és rajzpályázatát.

Magyar Hajnalka

A mesemondó verseny 3-4. osztályos díjazottjai Fotó: ZH Archívum

Tegnap 16 településről 42 diák érkezett a baki faluházba, ők voltak a háziversenyek győztesei. A mesemondók a Mátyás emlékév apropóján olyan történetekkel készültek, amelyek főszereplői királyok, királyfiak, királylányok. A versenyben évfolyamonként az alábbi tanulók szereztek első helyezést. 1. osztály: Tóth Csenge, Tófej. 2. osztály: Demjén Réka, Gutorfölde. 3. osztály: Csete Noel, Gutorfölde. 4. osztály: Molnár Magdaléna, Bocfölde.

A mesemondó verseny 3-4. osztályos díjazottjai Fotó: ZH Archívum

A rajzpályázatra egyedi és ötletes illusztrációkat készítettek a gyerekek a mesemondó versenyhez illő témákban. Díjaikat a verseny megnyitóján vehették át. A rajzpályázaton korcsoportonként az alábbi tanulók érdemeltek ki első helyezést. 1. osztály: Tóth Klára, Pacsa. 2. osztály: Molnár Anna, Bagod. 3. osztály: Pálfi Linett, Csonkahegyhát. 4. osztály: Horváth Hanga, Teskánd.

A beérkezett alkotásokból rendezett kiállítás a baki iskola galériáján várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában