Az arany fakanálért

2018.08.23. 07:00

Főzőversenyt is rendeztek az egervári falunapon

Három napon át váltották egymást a programok a Pincedombi szabadidőparkban, ahol Egervár ünnepét rendezték, tájékoztatta lapunkat az önkormányzat.

ZH

A gyerekek beülhettek a rendőrautóba Fotó: önkormányzat

A szervezők idén változtattak a falunap lebonyolításán, és külön bontották a főzőversenyt a kulturális és más gyermekprogramoktól. Az ötlet, úgy tűnik, bevált, hiszen a korábbi 10–15 főzőcsapat helyett most 26 induló ragadott fakanalat. Voltak, akik több étellel neveztek, így az elkészült étkek száma megközelítette a negyvenet. A szombati programokat kiegészítette egy légpuskás lövészverseny a nemrég felújított lőtéren, valamint a gyerekeknek szervezett ügyességi verseny, késő délután pedig az Egervár TE első őszi bajnoki mérkőzése.

A gyerekek beülhettek a rendőrautóba Fotó: önkormányzat

A legnagyobb hangsúlyt mégis az „Arany Fakanál” főzőverseny kapta, amelyen további élményt jelentett a helyszínre érkező több mint egy tucat veterán jármű. Ezeket bárki kívül-belül megnézhette, sőt még a kipróbálásukra is volt lehetőség.

A főzőversenyen pörkölt kategóriában Dormán János, egyéb kategóriában Szakos László végzett az első helyen.

Vasárnap számos ingyenes programmal vártak mindenkit a szervezők. Légvár, rodeóbika, lufihajtogatás, csillámtetoválás, parasztolimpia és közlekedési akadálypálya is volt, de a legnagyobb sikert a kipróbálható rendőrautó és az ujjlenyomat-készítés aratta.

A színpadon folyamatosan zajlott a műsor, este az Irigy Hónaljmirigy lépett fel. Augusz­tus 20-án pedig Egerváron is méltóképpen megemlékeztek az államalapításról, és felavatták a település központjában a felújított információs térképet, mely betekintést enged a település történelmébe és nevezetességeibe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában