Programok

2018.06.19. 12:00

Séta-tábor: együtt az újságíró-palánták Kislődön

Négy megye középiskolás újságíró-palántái idén is a Sobri Jóska Kalandparkban gyűlnek össze nyári táborba.

Tóth B. Zsuzsa

A tábor előadásai minden évben számos hasznos információt adnak a diákoknak Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az elmúlt tanév Sajtó és Tanulás (Séta) programja keretében legjobban publikáló és fotózó Vas, Zala, Fejér és Veszprém megyei középiskolások érdemelték ki a háromnapos táborozási részvételt.

Lapcsoportunk immár sok éve hagyományos programja során előadások és vetélkedők várnak a táborozókra az egyébként is sok élményt kínáló helyszínen. A ma kezdődő táborban különféle előadások várják a résztvevőket, akik már az első este keretében játékos elméleti vetélkedőn méretnek meg. Szerdán délelőtt szintén előadások lesznek, majd délután a már hagyományos játékos ügyességi és sportvetélkedő várja a fiatalokat. Csütörtökön délelőtt egy előadáson vesznek részt, és interaktív filmkészítési feladatot kapnak majd a táborozók.

A tábor előadásai minden évben számos hasznos információt adnak a diákoknak Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az előadók között ott lesz Kővári Edit a Pannon Egyetemről, H. Tóth Tibor nyelvész, Jánossy Gábor rejtvénykészítő, illetve a Magyar Lapkiadók Egyesülete Olvasásra Nevelési Bizottságának elnöke. A Séta programban részt vevő diákként bemutatkozik Fókás Andor, de találkozhatnak a fiatalok Rozmán Lászlóval, a Győr Plusz Média online főszerkesztőjével, aki középiskolásként ugyancsak a Séta-közösség tagja volt. Tart előadást Juhász Bálint rádiós producer is. A táborozók megismerkedhetnek az egyik televíziós kereskedelmi csatornát képviselő Hujder Zoltánnal, valamint Halász Sándor tanárral.

A táborban szerzett élményekről tudósításokat készítenek a diákok, a legjobb írások és fotók megjelennek lapunkban is. A tábor legjobb írását és fotóját készítő fiatal pedig elismerésben részesül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában