Felújítás

2018.03.23. 08:00

Tovább korszerűsítik az utasvárókat Zalaegerszegen

Megújulnak a megyeszékhely buszmegállóiban lévő utasvárók, köszönhetően annak az együttműködésnek, amelyet még 2005 nyarán kötött az önkormányzat az Intermédia-Balaton Reklám és Szolgáltató Kft.-vel.

Arany Gábor

Balaicz Zoltán (b), Samu Tímea és Szelei Szilárd a tájékoztatón Fotó: PU/Zalai Hírlap

E cég jogutódja az 50 éve működő és a világ 75 országában ténykedő JCDecaux, amelynek társ-vezérigazgatói, Samu Tímea és Szelei Szilárd csütörtökön Balaicz Zoltán polgármesterrel közösen számoltak be az elmúlt évben megvalósult modernizációról. A sajtótájékoztató színhelyéül a csácsi körforgalmi csomópontban álló modern kivitelű utasvárót választották. Mint a polgármester felidézte, a 13 évvel ezelőtt kötött megállapodás értelmében a városban 63 utasváró és 4 citylight berendezést létesített a vállalkozás, melyek üzemeltetését is a JCDecaux Hungary Zrt. látja el. Az utasvárók felett azonban az idő eljárt, szükségessé vált a megújításuk.

Balaicz Zoltán (b), Samu Tímea és Szelei Szilárd a tájékoztatón Fotó: PU/Zalai Hírlap

Ezért a kor igényeinek megfelelő szerkezetek kerültek a régiek helyére. Tavaly kilenc helyen zajlott le a csere, ebben az évben pedig további kettő buszváró újul meg. Az időtálló, horganyzott fémszerkezetet nagy szilárdságú, edzett üvegfelületekkel burkolták, emellett a tető fényszűrős üvegei szolgálják a buszra várók kényelmét.

További együttműködés várható

Elhangzott az is, hogy az önkormányzat és a cég további együttműködést tervez. Az erről szóló megállapodásról májusban tárgyalhat majd a közgyűlés.

Ennek értelmében újabb tizenöt évre kapna megbízást a korszerű, biztonságos utasvárók fenntartására, valamint üzemeltetésére a JCDecaux, amely azt is vállalta, hogy az utasvárók karbantartása, kéthetenkénti tisztítása mellett az esetleges károk miatti balesetveszélyt 48 órán belül megszünteti.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában