Kiállítás

2018.01.27. 16:00

Téli öltözékek bemutatója Zalaegerszegen

Félezernél is több galamb, különleges nyulak és baromfik sokasága várja az érdeklődőket a megyeszékhelyen a Keresztury művelődési központban, ahol tegnap nyílt meg a hagyományos kiállítás.

Arany Gábor

A Miklós Péter emlékére alapított vándorserleget Rezes József egerszegi tenyésztő nyerte el Fotó: KT

A galamb- és kisállattenyésztők egerszegi egyesülete által rendezett regionális megmérettetésre Soprontól Pécsig Nyugat-Dunántúl minden megyéjéből 73 kiállító érkezett. Az egyesület elnöke, Schrádi Péter elmondta, hogy negyvenfajta galambot, nyolcféle nyulat és sokfajta baromfit mutattak be a résztvevők az 52. kiállításukon, a kisállattenyésztők kiállítási szezonját lezáró rendezvényen. Ennek magyarázata: téli öltözetükben a legszebbek a galambok és a kisállatok, tavasszal ugyanis már kezdődik a vedlés, az utódnevelés, amitől az állatok lefogynak, megkopnak. A bíráló szakmai zsűri értékelése alapján kategóriánként adták ki a kiállítás győztese díjakat: összesen 30 galamb érdemelte ezt ki. Ezenkívül 25 tiszteletdíjat és 14 ifjúsági díjat adtak át. A mondain galambok tenyésztői között a híres tenyésztő, Miklós Péter emlékére alapított vándorserleget ebben az évben Rezes József egerszegi tenyésztő nyerte el.

A Miklós Péter emlékére alapított vándorserleget Rezes József egerszegi tenyésztő nyerte el Fotó: KT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában