Karácsonyi gyűjtőakció

2017.12.19. 07:00

Csütörtökig még várjuk olvasóink pénzadományait

Ötven százalékkal megemelte lapunk karácsonyi gyűjtőakciójának kedvezményezettje, a mielofibrózissal kezelt Balázs András egyik gyógyszerének napi adagját budapesti kezelőorvosa.

Gyuricza Ferenc

Balázs Andrásné az egyik munkahelyén, a község könyvtárában Fotó: Gyuricza Ferenc

Többek közt erről is tájékoztatta lapunkat tegnapi találkozásunkkor az 54 éves férfi felesége. Balázs Andrásné azt is hozzátette: férjének folyamatosan jó a közérzete, étvágya is van, s nagyon bíznak a felgyógyulásában.

– A gyógyszeradag megemelésére amiatt volt szükség, hogy még inkább elősegítse a szervezet hemoglobin termelését – emelte ki Balázs Andrásné.

Lapunkban november végén mutattuk be először az 54 éves várföldei Balázs András és családja helyzetét. A férfi szervezetét egy ritka, súlyos, ám gyógyítható betegség, a leukémiához közel álló mielofibrózis támadta meg. Gyógyulása érdekében október 31-én őssejtbeültetést végeztek nála, ám a transzplantáció sikere érdekében otthonában – ahova öthetes kórházi kezelést követően térhetett haza – teljesen steril körülményeket kellett kialakítani, és a család életmódját is gyökeresen át kellett alakítani. A Zalai Hírlap karácsonyi gyűjtőakciója kedvezményezettjének azért a Balázs családot választottuk, hogy olvasóink segítségével ezekhez tudjunk hozzájárulni. A gyűjtés e hét csütörtökig tart, pénteken pedig jelképesen szeretnénk átadni a családnak az olvasóink nemes lelkű felajánlásaiból összegyűlt pénzadományt (amelyet hamarosan a jótékonysági akcióban közreműködő partnerünk át is utal a család számlájára).

- Addigra talán teljesen elkészül az új fürdőszobánk is – mondta örömmel tegnap Balázs Andrásné. – A burkolást már befejezték, kedden rakják fel a gázbojlert, amit a mosdókagyló és csaptelepek felhelyezése követ.

Balázs Andrásné az egyik munkahelyén, a község könyvtárában Fotó: Gyuricza Ferenc

A fürdőszoba átalakítására azért volt szükség, mert András nem használhatta azt a régi állapotában. A férfi egyelőre csak percekre hagyhatja el a steril szobáját, a saját gyermekeivel is csak így találkozhat, szájmaszkot és kesztyűt használva. A szigorú előírások betartására a család valamennyi tagja nagyon odafigyel, hiszen ez az egyik feltétele a férfi felgyógyulásának.

- Mindannyian igyekszünk a napi teendőinket is végezni – mondta Balázs Andrásné. – A nagylányunk, Veronika Bázakerettyén dolgozik, s már külön háztartásban él, ő is igyekszik minél többször hazajönni, hogy ha pár percet is, de beszélhessen az édesapjával. Barbara, a kisebbik lányunk, most nyolcadik osztályos, szerencsére a tanulására nem volt hatással András állapota. Az osztályzatai jók, készül a továbbtanulásra. Én is végzem a munkám, most éppen a karácsonyi műsorra készülünk, ezt fogjuk gyakorolni a hét végén.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT A BALÁZS CSALÁDNAK!

A Balázs András és családja részére a Zalai Hírlap és a 7mérföld a Közösségért Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett jótékonysági adománygyűjtés céljából megnyitott bankszámlaszám:

17600042-00358372-00600019

Számlavezető bank: Sopron Bank Zrt.

A közlemény rovatba beírandó: Balázs András és családja részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában